Koji god posao da radili, 99% vas je u jednom trenutku sigurno pomislio kako bi bilo dobro raditi i istovremeno uživati. Ljudima koji se bave sljedećim poslovima, to je definitivno pošlo za rukom!

Čuvar otoka
Godišnja plaća: 12.000 – 40.000 €

Vjerojatno ste uvijek maštali o svom otoku, ali to kao obični smrtnik nikad sebi niste mogli priuštiti. Zato ovaj posao donosi priliku da ispijate koktele pod nekom palmom i zapravo čuvate otok. Vi ste kao nešto babysitter, samo ovdje ne čuvate dijete, već otok na kojem ste sami i imate potpunu slobodu…

Tester vodenih tobogana
Godišnja plaća: 25.000 €

Da, testiranje vodenih tobogana doista je posao i netko za to zarađuje sasvim pristojne novce. Na ovakvu zaradu vjerojatno bi odmah pristali svi radnici koji se bave fizičkim poslom. Ovo zanimanje može biti i opasno, ali su to ipak jako rijetki trenuci.

Kušač okusa Jack Danielsa
Godišnja plaća: 18.000 – 50.000 €

Hej, pa ovo zvuči kao posao iz snova! Piješ viski i još si plaćen za to, može li uopće bolje? U svakom slučaju, prigovara li vam šef kako pijete na poslu, možda vam se najbolje preseliti u Tennessee i potražiti posao u Jack Danielsu. Posreći li vam se, šef će vas čak i motivirati da pijete.



Gledatelj Netflixa

Plaća: Nekoliko stotina dolara tjedno

Da, postoje ljudi plaćeni da gledaju Netflix! Hrpa serija samo čeka na takve, koji trebaju između ostalog odrediti i procijeniti kakav bi se lik mogao svidjeti kakvoj osobi, tako da se Netflix poslije može direktno obraćati korisnicima. S obzirom da smo filmofili, ukoliko vidite neki oglas za Netflix, budite ljubazni pa nam javite.

Autor poruka za kolačić za sreću
Godišnja plaća: 45.000 €

Da, za puno radno vrijeme plaća za ovaj posao zbilja je izvrsna. Pisati poruke na popularnom kolačiću sreće može se činiti lakim, ali vjerujte, izmišljati stalno i stalno nove stvari zbilja nije. No, možda budete imali sreće i dođete do ovog radnog mjesta, kojim ćete ujedno usrećiti i druge korisnike kineskih restorana.

Član Google street tima
Godišnja plaća: 25.000 eura

Zvuči itekako primamljivo, posebno za naše pojmove. Sve što trebate raditi je obilaziti posebnim automobilima ili biciklima ulice koje snimaju kamere i šalju slike u Google. Zamislite, vozite se nekim od najljepših gradova svijeta, a još ste i plaćeni za to!

> Razmislite o promjeni karijere: 6 poslova koji donose hrpu para

Isprobavač luksuznih kreveta
Godišnja plaća: 18.000 eura

Najviše od svega na svijetu volite cijeli dan provesti u krevetu i ljenčariti? Tada je ovo najbolji posao za vas. Sastoji se od manje-više cjelodnevnog ležanja nakon čega dajete svoje mišljenje o krevetu. Posao je u zadnje vrijeme i 'upgradean' pa tako jedan luksuzni londonski hotel nudi da vam netko zagrije krevet prije nego vi dođete u sobu!

Čokolatijer
Godišnja plaća: 20.000 € minimalna, raste s iskustvom

Mnogo djece pogledalo je priče o Willyju Wonki i bar na trenutak željelo postati poput njega. No neki su gospodina Wonku vidjeli i kao uzor za karijeru, pa su se odlučili dati u biznis s čokoladom. Tako je prošle godine jedan dvanaestogodišnjak u Engleskoj dobio posao kao kušač čokolade!

Testiranje video igara
Godišnja plaća: 30.000 – 55.000 €

Eh, za one koji vole igrice, ovaj bi posao zasigurno predstavljao ostvarenje snova. Ipak, posao nije lagan, zamislite kako je samo odigrati isti level Tomb Raidera par tisuća puta, kako bi se uvjerili štima li sve. No, ovo i dalje ostaje posao za kojim bi većina mladih – poludjela!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju