Jeste li na društvenim mrežama primijetili personalizirane kuhinjske daske na kojima se vide imena i prezimena njihovih vlasnika, ili neka životna filozofija? Riječ je instagramskom hit proizvodu hrvatskog brenda "Poolman" iza kojeg stoji bračni par Maja i Etienne.

Južnoafrikanac i Hrvatica upoznali su se u Finskoj, zaljubili se i oženili, a onda odlučili pokrenuti vlastiti posao.

Dosta smo putovali po svijetu, upoznali smo i različite kulture i iz toga crpili ideje dodajući im naš štih. Kad smo se vratili u Hrvatsku iz Južnoafričke Republike, napravili smo par daski za obitelj i prijatelje, započinje priču Maja Poolman.

Najbliži su se zaljubili u njihove daske za rezanje, koje danas proizvode od bambusa i bukovog drveta u tri dimenzije: mini daska je 15 cm x 19 cm, okrugla daska promjera 30 cm, te ona najveća dimenzija 30 cm x 40 cm, koja je ujedno i njihov najprodavaniji artikl. Sve su daske debele oko 2 centimetara, a teže od 1 do 2 kilograma ovisno o modelu.

Personalizirane daske za rezanje s natpisima

Daske se zaštićuju prirodnim mineralnim uljem za dugotrajnije i lakše korištenje, a posebne su jer se mogu ukrasiti natpisima po želji.

Na daski se može napisati skoro sve. Radili smo daske s imenima, obiteljskim prezimenom, ali i nekim zanimljivim kratkim rečenicama. Na velike daske, 30 cm x 40 cm, npr. po dužoj strani daske može se napisati maksimalno 10 slova dok po kraćoj stane samo 7. Mini daska je daska na koju stane samo 4 slova dok na okruglu čak 30 ukrug, kaže nam Maja.

Zbog unikatnosti poruke, ova se daska može prilagoditi bilo kome. Posebno je popularan izbor za dar za vjenčanja, rođendane i godišnjice braka. Cijena joj iznosi od 179 do 329 kuna.



Čistite li je i održavate prema pravilima, daska bi mogla potrajati dugi niz godina.

Jedan od naših prvih prototipa je još uvijek u dobrom stanju i nakon više od godinu dana svakodnevne upotrebe, zaključuje Maja Poolman.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte što se sve može napisati na kuhinjskim daskama za rezanje brenda "Poolman".

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju