Zagrij, namasti, oguli, nareži... Tako bi ukratko opisali cijelu pripremu koja je potrebna kako bi nakon nekog vremena iz pećnice izašao savršeni kolač s omiljenim i uvijek dostupnim jabukama. Naša Tihana nam je otkrila recept, koji odmah "bookmarkamo" za sve one trenutke kada bi ubili za nešto slatko, a najdraži ukućani vam u tom trenu ponude voćku.

Zbog ovog recepta više ih nećemo poprijeko gledati, ako ta voćka bude jabuka! Ako vam je potrebno još inspiracije za trenutke "slabosti" još Tihaninih recepata potražite na njenom blogu I am Tihana, Facebook stranici, Instagram profilu i YouTube kanalu.

Kolač s jabukama

Priprema:

2 jabuke
1 jaje
350 g smeđeg šećera
350 g šećera
Prstohvat soli
Naribana korica 1 limuna
110 g oštrog brašna
75 ml bademovog mlijeka
1 paketić praška za peciva
Šećer u prahu (za posipanje)

> Slatka dizalica: Tiramisu bez jaja koji će vas vratiti u život

Postupak:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Namastite i pobrašnite kalup (17 cm).
3. Ogulite i narežite jabuke na tanke kriške.
4.  Mikserom razradite jaje, šećer, limunovu koricu i sol, dok ne dobijete pjenastu smjesu.
5. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mlijeko te razradite dok se sve dobro ne sjedini.
6. U smjesu umiješajte 2/3 jabuka.
7. Ulijte u kalup.
8. Ostatak jabuka posložite po vrhu.
9. Pecite cca 35 min.
10. Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu.