Kad se odlučite posjetiti Vječni grad, nemojte da vam na pamet padnu stvari koje su u 2016. pale raznim turistima. Rim je grad spomenik i njegove fontane, stare nekoliko stoljeća, nisu za kupanje, a bome ni slavni Koloseum za šaranje.

Ljeto je ove godine u Rimu bilo vruće, pa su se neki turisti odlučili rashladiti na poprilično neobičan način. Naime, očito pod dojmom slavnog Fellinijevog filma "Slatki život", i oni su se, baš kao i junakinja ovog uratka, švedska ljepotica Anita Ekberg, odlučili rashladiti u Fontani di Trevi.



Jasno, to se pokazalo lošom idejom, jer su na mjesto zločina uskoro stigli policajci i napisali 450 eura kazne za kupanje u fontani. Tako da, ako vam je vruće, radije ne ulazite ovdje, jer em ćete ispasti "vandal", em će vas "karta" skupo stajati.

Naravno, oni nisu jedini koji se se ovog ljeta brčkali u fontani. Prije njih se na isti potez odlučio jedan britanski turist, pa je i njega sustigla jednaka kazna.

> Zaželi želju: Što se događa s tisućama kovanica iz najpoznatije svjetske fontane?

No, nije samo slavna fontana Trevi mjesto u kojem se turisti rado osvježe. Fontana postoji i u podnožju poznatih španjolskih stuba, a nju su pak filmom "Praznik u Rimu" proslavili tandem Hepburn – Peck. Izgleda da je skupina mladih Talijana odlučila "osvježiti" sjećanje na film snimljen prije šezdesetak godina. Okupali su se u 400 godina staroj fontani, nakon čega su prije dolaska policije odšetali, međutim, sami su sebe otkrili podijelivši slike na društvenim mrežama.



Nažalost, nisu samo fontane stradale zbog nesavjesnih turista. Prije dvije godine, jedan je Rus odlučio "ukrasiti" Koloseum, pa je na njega uklesao slovo "K". Jasno, odmah je uhićen, osuđen na 4 mjeseca zatvora i visoku novčanu kaznu.

U svakom slučaju, ako idete u Rim, budite normalni, uživajte u ljepoti glavnog grada Italije i zaboravite plivanje u fontanama i uništavanje spomenika.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju