Sve, ali baš sve što stavimo na roštilj iznimno je ukusno. Dakako, meso, riba, mekušci, ali i povrće, kruh, čak i voće...A današnji specijalitet, kukuruz na roštilju s maslacem od češnjaka i paprike jedna je od sitnica koja će vam samom pomisli zatitrati nosnice i definitivno natjerati da naložite vatricu!

Trebat će vam:

4 klipa kukuruza s ljuskom ili kominom
100 g maslaca
Pola žličice papra ili ljute papričice
Pola žličice slatke paprike
2 češnja češnjaka
1 žličica korijandera
1 žličica soli
Sok jedne limete

 

Priprema:

1. Kukuruz očistite od niti, stavite u posudu i prelijete vodom. Ostavite oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremite maslac s kojim pomiješajte sve gore navedene sastojke.

2. Nakon pola sata kukuruz stavite na roštilj i pecite dvadesetak minuta. Povremeno okrećite da ne zagore, naravno. Nakon dvadeset minuta premažite kukuruz pripremljenim maslacem. Sklonite s vatre i tik prije posluživanja premažite s još jednim slojem maslaca.

Dobar tek, i obavezno recite prijateljima za ovaj recept!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju