Još nekoliko sati dijeli nas od najluđe noći u godini. U proteklom tjednu malo smo vas "izbombardirali" mnoštvom savjeta, uglavnom kulinarskih, kako da se što bolje pripremite za blagdane, a danas vas očekuje još jedan, moguće i najbitniji, barem za noć koja slijedi. Kako piti cijelu večer, a pritom se ne napiti.

Savjet za kojim su poludili Amerikanci dao je predsjednik Bostonske pivske kompanije, Jim Koch, koji tvrdi kako prije svake krigle koju popije, proguta žličicu suhog kvasca.



Suhi kvasac
, inače korišten u pekarskim proizvodima, sadrži grupu enzima koji se i prirodno nalaze u čovjekovoj jetri, a pomažu u rastvaranju alkohola (i onih koje sadrže voće i povrće) koji bi inače bili toksični za tijelo. No, kada počnemo piti veću količinu alkohola, enzimi iz jetre to ne mogu to raditi dovoljno brzo. A ako progutamo čajnu žličicu suhog kvasca svaki put prije nego počnemo s novom čašom, alkohol će se rastvoriti u trbuhu, još prije nego dođe do krvotoka i jetre.

Ako vam je ovo malo prenaporno, možete primjeniti i jednostavnije savjete. Popijte vitamine prije nego krenete piti, obavezno pojedite obilniji, masniji i slani obrok. "Presijecite" svako piće s čašom vode i, naravno, izbjegavajte miješanje pića.

Ovo, naravno, vrijedi za one koji noćas ne sjedaju za volan.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju