Tjestenina je kraljica svakoga stola kod Talijana, pa ne čudi što se obično kombinira s minimalno umaka. Recept Spagetti Cacio e Pepe, odnosno špageti sa sirom i paprom najbolji su dokaz tvoj tvrdnji. Riječ je o savršenom jelu, koji se sprema na vrlo jednostavan način.

Sastojci za špagete sa sirom i paprom za 4 osobe:

400 grama suhih špageta
1 žlica svježe mljevenog crnog papra
5 žlica maslaca
4 žlice maslinovog ulja
200 grama naribanog parmezana
120 grama naribanog sira Pecorino
sol po želji

Priprema:
1. Na uobičajeni način skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite je od viška tekućine, te sačuvajte 300 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.

2. U velikoj tavi tostirajte svježe mljeveni papar oko 30 sekundi dok ne postane aromatičan. Dodajte maslac i maslinovo ulje i pustite da se sastojci sljube oko jednu minutu ili dvije. Isprobajte i ovaj jednostavni recept za špagete s vrhnjem i sirom.

3. Dodajte u tavu skuhanu tjesteninu i veći dio vode od kuhanja. Pomiješajte tjesteninu u tavi bez korištenja kuhinjskih pomagala. Potom dodajte naribani parmezan i pecorino, te ostatak tekućine od kuhanja tjestenine.

4. Tjesteninu prebacite na tanjur i poslužite vruće. Dobar tek!