Sastojci za quiche bez tijesta:
8 jaja
600-800 grama povrća po želji
200 ml mlijeka
200 grama topivog sira
1 žlica maslaca
1 crveni luk
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Otopite maslac u tavici i na njemu popržite kockice luka. Umjesto crvenog možete upotrijebiti i mladi luk.

3. Maslac i omekšali luk prebacite u okruglu posudu za pečenje pita. U posudu dodajte komadiće svježeg povrća po želji.

Tvrđe povrće poput mrkvi, cvjetače ili prokulica možete prethodno blanširati u vrućoj vodi da biste bili sigurni kako će biti odgovarajuće termički obrađeni u gotovom quichu.

Ako koristite tikvice, patlidžan ili drugo meko povrće, očistite ga i narežite svježe.

Klasični quiche sastoji se od prhkog tijesta s nadjevom na bazi jaja i mlijeka (Foto: Stockfood)



4. U zasebnoj zdjeli razbijemo jedno po jedno jaje, pa lagano pomiješamo s mlijekom, naribanim sirom, soli i paprom. Najbolje je koristiti topive vrste sireva poput gaude ili cheddara.

5. Prelijte mješavinu jaja, sira i mlijeka preko povrća.

6. Quiche stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta do sat vremena. Quiche je gotov kada površina ovog jela počinje dobivati tamniju boju. Pustite da se ohladi 20 minuta prije posluživanja. Dobar tek!

 

A post shared by punkufer.hr (@punkuferhr) on