Meksička kuhinja obiluje bojama, maštovitim okusima i mirisima. Isprobajte ovaj jednostavni, ali raskošni recept na bazi tortilja, umaka od sira, kobasica i povrća, koji možete napraviti za doručak, ručak ili večeru.

Sastojci za 5 osoba:
Enchilade
5 gotovih kukuruznih tortilja
450 grama mesa od svinjske kobasice
2 žlice maslaca
2 mlada luka
1 zelena paprika
2 žlice svježeg korijandera
7 velikih jaja
1 ljuta papričica
sol i papar
nekoliko cherry rajčica

Umak od sira:

65 grama maslaca
75 grama brašna
600 ml mlijeka
220 grama naribanog topivog sira poput cheddara
malo feferona
sol po želji

Priprema umaka od sira:
Enchilade su zapravo punjene tortilje s mesom, i povrćem, koje se zapeku u pećnici sa sirom i drugim namirnicama. 1. Otopite maslac u tavi na srednje umjerenoj vatri. Dodajte mu maslac i neprestano miješajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.

2. Polako ulijevajte mlijeko uz miješanje, dok ne dobijete gust umak.

3. U umak dodajte naribani sir, te nasjeckane komadiće feferona.

Priprema punjenje za enchiladu:
1. Na dvije žlice maslaca prepržite mljeveno meso izvađeno iz svinjske kobasice. Pirjajte ga sve dok ne potamni, a potom ga odvojite sa strane.

2. U istoj tavici propirjajte nascjeckani luk i zelenu papriku, pa dodajte jaja istučena za kajganu. Ispecite ih, a na kraju ukrasite svježim i nasjeckanim listićima korijandera.

Pripremanje enchilada:

1. Pola umaka od sira pomiješajte s pečenom kobasicom i jajima. Ovim nadjevom napunite tortilje i zarolajte ih poput palačinki.

2. Tortilje stavite u lim za pečenje, a preko njih prelijte ostatak umaka od sira, jedan feferon i nekoliko prepolovljenih cherry rajčica.

3. Zapecite tortilje u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta. Poslužite vruće uz sezonsku salatu. Dobar tek!

Pogledajte u videu kako se priprema ovo slasno jelo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju