Diljem planete postoje fascinantni krški krajolici i lude stijene, ali ono što ove u Rusiji čini posebnima jest to što izgledaju kao da su izrasle iz travnate površine…

Smješteni sjeverno od Urala u Rusiji, ovi stjenoviti stupovi nalaze se na jednom brežuljku, a visoki su od 30 do 42 metra. Sve dok ne vidite sliku čovjeka ispod njih, ne možete pojmiti koliko su zapravo visoke, ali kad vidite, ili još bolje, posjetite stijene, ostanete 'paf'!

Prije osam godina, ovaj nestvarni krajolik proglašen je jednim od sedam ruskih čuda, s kojima ste se vjerujemo nedavno već upoznali na našem portalu.



Lokalne legende kažu da sedam divova zapravo predstavljaju sedam divovskih samojeda, koji su poslani kako bi uništili narod Mansi, ali se narod uspio obraniti i magijom zamrznuti samojede. Naravno, postoje i znanstveno utemeljene priče, koje nas uče da su stupovi nastali uslijed dugog izlaganja oštrim arktičkim vjetrovima i ledu.

Vjerojatno se pitate postoje li avanturisti koji se na ove stijene dođu penjati? Odgovor je da, samo što je to gotovo nemoguće. Naime, oblici i teksture stijena ne dozvoljavaju uspon, tako da su od penjanja na vrh odustajali i iskusni alpinisti, a Spiderman još uvijek nije posjetio ove krajeve.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju