Vođena kozmopolitskim pristupom, kreativnim idejama i sezonskim namirnicama, inspirirana suncem i daškom svježine Mediterana chefica Ana Grgić za ovo ljeto kreirala je još jednu selekciju božanstvenih zavodljivih okusa.

Svaki novi jelovnik ove iskusne, iznimno talentirane i šarmantne šefice kuhinje predstavlja pravu rapsodiju okusa i umjetničkih djela na tanjuru. Za one koji žele isprobati ponešto od svega Ana je složila pomno birane tasting jelovnike od četiri, pet i šest sljedova delicija.

'Stvaranje novog jelovnika za fine dining restoran uvijek je izazov koji me pokreće. Zadovoljstvo je kreirati i dizajnirati nešto novo i jedinstveno, nešto što će gostima pružiti poseban gurmanski doživljaj i mirisom i okusom,' rekla je prva dama Esplanadine kuhinje.

Selekcija jela uključuje neodoljive lagano pečene kozice s kremom od šparoga i lardom koje se naprosto tope u ustima, primamljivu kombinaciju pjenastog moussea od guščje jetre s kremom od malina i briošem, nježno meso rakovice posluženo s pudingom od tapioke i citrusa, finu ljetnu juhu od mlade mrkve s neobičnom spužvom od šafrana, slasnu potrbušinu od tune s kremom od crne leće i gelom od naranče, potom trilje s gustom kremom od koprive i cvijetom tikvice.

Za odvažne tu je prženi teleći mozak s jajetom i listićima tartufa koji svaki pravi gurman mora isprobati. Selekciju upotpunjuju file romba s pjenom od crnog češnjaka i kadaifom, potom sočni Black Angus Striploin s kukuruzom pečenim u ugljenu i kremom od borovine, kao i neodoljiva lagano pečena prsa prepelice s plavim krumpirom i korom od lješnjaka.

Za ljubitelje klasika tu je nezaobilazni brancin pečen u soli sa salsom od domaćih maslina i sušenim rajčicama, zatim istarski fuži s tartufima, tradicionalni zapečeni štrukli te fini kremasti rižoto sa šparogama i straciatella burratom koji je očarao i princa Charlesa.

Ono što posebno oduševljava goste restorana Zinfandel's je priprema omiljenih klasika pred stolom. Dobro raspoloženo osoblje izvest će pravi scenski performans pripremajući specijalitete poput tatarskog bifteka i osvježavajuće Cezar salate.

Nezaboravno iskustvo objedovanja upotpunjuje impresivna lista od 200-njak vrhunskih vina i šampanjaca. Šarmantni prvi hrvatski sommelier, Ivan Šneler i sam očaran vinima, pažljivo će za goste predložiti ona koja najbolje odgovaraju odabranim jelima.

Desertni menu je šećer na kraju priče o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel's. Izbor finih slatkih jela uključuje božanstveni crème brûlée s jagodama i bazgom, čokoladni mousse i sorbeto od papaje, s kokosom i bergamotom, a sve

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju