Zagrebački restoran Rougemarin (Ulica Frana Folnegovića 10) objavio je jelovnik za rujan 2016. koji sukladno prijelazu s ljeta na jesen kombinira okuse ove dva godišnja doba. Objed tako možete započeti hladnom juhom od krastavaca, avokada i limete te s relishem od komorača ili odabrati juhu od rajčice s ricotta sirom i brusketom od domaćeg kruha.

Odlučiti se možete i za rižoto s black tiger kozicama, te kremom od bisque i grana padanom sirom, rikulom, acetom balsamicom te limunom. Ne propušta se niti grdobina u tempuri s bosiljkom na pireu od krumpira i crnim maslina te s emulzijom agruma i maslinovog ulja te relishem od tikvica. Isprobati treba i filete orade s koricom od crnog kima, sotiranom blitvom, kremom od češnjaka i salatom od mahuna, ljutike i komadića naranče.



Ljubiteljima mesa na raspolaganju je svinjski lungić s relishem od lisičarki, umakom od crnog sezama i hrskavim njokima s ricotta sirom i vlascem. Tu je i odležani rib-eye steak uz pržene krumpiriće s dimljenom paprikom, komoračem, prepeličjim jajetom i aioli umakom te sous-vide janjeća rolada punjena pršutom s domaćom marmeladom od smokvi, kremastom palentom i ribanim rouqefort sirom.

U ponudi restorana je i dobra poznata klasika Rougemarina kao što je pola pileta s pečenim mariniranim povrćem u škartocu s creme fraicheom, svinjska rebrica BBQ glazeom, coleslaw salatom i polama krumpira, te sicilijanske pizze s mozzarellom, rajčicom, rikulom i bosiljkom.

Cijene su i dalje ostale iste, pa predjela možete jesti po cijenama od 20 do 30 kuna, glavna jela uglavnom variraju od 60 do 80 kuna, dok za odležani rib-eye steak treba izdvojiti 130 kuna.

Cijeli jelovnik za rujan 2016. proučite na internetskim stranicama restorana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju