I dok se čini da će ostatak rujna i dobar dio listopada biti natprosječno topli, zima bi mogla biti uobičajena. To nam znači da ćemo imati nekoliko dana snijega i ostatak razdoblja promjenjivog karaktera. Što to znači za nas skijaše? To znači da ćemo na skijanje, opet, morati van granica Hrvatske. A je li prerano za razmišljanje o zimskom odmoru ili je upravo sad pravo vrijeme?

Omiljena zimska zanimacija nas Hrvata, za koju se po nekoliko dana kuha sarma i kupuju paštete, polako ali sigurno nam kuca na vrata. Iako je vani još uvijek relativno toplo, skijaške destinacije u blizini Hrvatske naveliko se već spremaju za dolazak skijaša i zaljubljenika u snijeg. Poneki planinski vrh dobio je novu dozu svježeg snijega, a neki još uvijek sramežljivo čuvaju snijeg koji je napadao prošle zime.



A kamo na skijanje? Godine su pokazale da mi Hrvati najviše volimo skijališta koja se nalaze nekoliko sati udaljena od Hrvatske, a sve zbog toga da bi se dobilo što više vremena provedenog na snijegu. Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Francuska neke su od bližih nam destinacija za skijanje. Ali ipak jedna država privlači poseban broj zaljubljenika u snijeg. Italija se posljednjih nekoliko godina okrenula prema popularizaciji svojih skijaških resorta i treba im priznati da su u tome uspjeli. Modernizirali su žičare, popravili i povećali broj staza, uredili odmarališta i hotele, upotpunili gastronomsku ponudu i bacili se na reklamiranje istih. Ono što Talijani ističu kao svoju prednost svakako je velik broj sunčanih dana i njihov ležeran i prijateljski pristup gostu.

Skijališta u Italiji smjestila su se na sjeveru države, uz granicu s Francuskom, Švicarskm, Austrijom i Slovenijom. Najpopularnija skijališta svakako su Sestriere na granici s Francuskom, Livigno na granici sa Švicarskom i Madonna di Campiglio. Dužina staza je šarolika, tako ćete negdje imati 'samo' 110 kilometara skijaških staza, dok ćete na drugim skijalištima imati staze u ukupnoj dužini preko 400 kilometara. Nama najbliža talijanska skijališta su upravo ona koja se nalaze uz samu granicu sa Slovenijom poput Piancavalla, Tarvisia, Zoncolana ili Sella Nevee.



U San Sigismondu, u samom srcu Južnog Tirola, smjestio se hotel Rastbichler. Ovaj obnovljeni hotel nudi idealno rješenje za opuštajući odmor u dolini Puster. Hotel je na novo renoviran po Feng Shui načelima, a sve sobe dizajnirane su u skladu s pet elemenata. Izbor boja, zoabljeni kutovi, dodatna oprema i slike Gudrun Tauber pomoći će vam da se u potpunosti opustite i provedete nezaboravan odmor na snijegu. Nakon zabavnog dana provedenog na snijegu opustiti se možete u wellnes centru s bazenom i saunama. Provedite lijepe trenutke i stvorite nezaboravne uspomene u Južnom Tirolu.

Ako smo vas privukli i bacili bubu u uhu svakako bacite oko i na ostale ponude koje je za vas pripremilo Crno Jaje. Riječ je o first minute ponudama koje su privlačne zbog cijene i dodatnih pogodnosti koje su uključene u ponude.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju