Novi egzotični okusi i neočekivane kombinacije našle su se na proljetnom meniju prvog japanskog restorana u zagrebu, Takenoka u Masarykovoj 22. Za njega su zaslužni chef Motohiko Mochizuki te Mario Starman i Mario Obrovac.



Od jela koja ćete moći kušati ovog proljeća u Takenoku ističu se file romba na gelu od limuna i šafrana, Unayku odnosno marinirana jegulja sa svježim krastavcem i kataifi tjesteninom te Hlap Takenoko, koji se ovdje našao u aromatičnom miomirisnom spoju mladog luka, đumbira, češnjaka, meda, soja sosa te japanske rakije, sake.



Kao posebno jelo s autorskim potpisom ističe se black sushi, kombinacija lososa u tempuri, krastavca, philadelphia sira, japanskog ponzu umaka (rižin ocat i citrus ponzu), tobbika (vrsta kavijara) i sipinog crnila.



Od mesnih jela tu su janjeći kotleti s umakom od datulja i smokvi, Kobe hamburger, odnosno 3 mini hamburgera s najcjenjenijom i najskupocjenijom govedinom na svijetu i dodatkom mini rajčica, cikorije i miso majoneze te Striploin Black Angus, mek i sočan goveđi odrezak u kombinaciji roštiljskog mango umaka i soli s tartufima.



Svježi sezonski deserti zaokružit će svaki obrok, a kao iznimno osvježavajući ističu se lava cake; spoj popularnog macha pudinga i sladoleda od vanilije i Mochi, najpoznatija japanska slastica slična sladoledu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju