Pomno skriven u prolazu koji povezuje povijesni Gornji grad i centar, u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga, Trga bana Josipa Jelačića, hotel Jägerhorn ovoga petka bio je mjesto druženja novinara koji su, osim u jedinstvenom ambijentu Caféa Jägerhorn imali priliku i prošetati novo preuređenim hotelom.

Kao najstariji postojeći hotel u Zagrebu, već davne 1827. Jägerhorn se nametnuo kao društveno i kulturno središte grada. Sloveći kao omiljeno mjesto za druženje velikog broja hrvatskih povijesnih ličnosti, u Jägerhorn su rado svraćali Ljudevit Gaj i ban Josip Jelačić, a sam hotel, koji je danas omiljeno odredište brojnih poslovnih ljudi i turista, ali i Zagrepčana, duboko utkan u povijest grada spominje se i u nekoliko pjesama, kazališnih predstava i filmova.



Predstavljajući intimnu oazu u samom središtu Zagreba, hotel Jägerhorn doista se može pohvaliti bogatom tradicijom i naslijeđem. Prateći najnovije trendove i idući u korak s vremenom, hotel je nedavno potpuno preuređen. Samo preuređenje započelo je 2009. godine, a u njega je do sada uloženo 4 milijuna kuna. Osim toga za jesen je predviđeno preuređenje unutarnjeg dijela caféa te početak pripreme projekta povećanja hotelskog kapaciteta i proširenja ugostiteljskog sadržaja.

Prilikom preuređenja po pitanju dizajna i vizualnog identiteta posebno se vodilo računa o očuvanju njegove povijesne i kulturne vrijednosti. Vrlo detaljno, zahtjevno i vremenski dugo preuređenje pokazalo je doista dojmljiv rezultat te je hotelu koji predstavlja povijesnu instituciju vraćen stari šarm i ljupkost izgubljenih vremena. U prilog tome govori i činjenica da je u trenutku preuzimanja tadašnji pansion od pedesetak zagrebačkih hotela na najrelevantnijem svjetskom turističkom portalu TripAdvisor bio na 34. poziciji, dok se današnji Hotel Jägerhorn nalazi na 1. mjestu ispred Esplanade i Hiltona.



Poštujući izvorni oblik i čuvajući dvjestogodišnju tradiciju posebna je pažnja posvećena detaljima – namještaj je restauriran, a korišteni materijali za uređenje unutrašnjosti pričaju doista jedinstvenu priču. Tako je prilikom obnove korišten močvarni hrast, kojeg je rijeka Sava čuvala u svojim tokovima čak i do 8 tisuća godina, te kovano željezo, tipično za građevine na Gornjem gradu. Ovi materijali uz suvremenu interpretaciju klasičnih stilova u odabiru namještaja i dekoracija stvaraju jedinstvenu sintezu tople tradicionalne elegancije i chic dizajna.

Upečatljiv spoj suvremenog s doživljajem prošlih vremena osjeća se na svakom koraku, uključujući i osamnaest elegantno opremljenih soba. Svaka je jedinstvena po svojem obliku i veličini, a tradicionalni kraljevsko plavi i bež tonovi izabrani su kako bi suvremeni i restaurirani namještaj odavao savršen spoj elegancije, stila i funkcionalnosti.



Cafe Jägerhorn - mirna oaza u srcu Zagreba

Cafe Jägerhorn sam po sebi predstavlja atrakciju, pa ga rado posjećuju kako Zagrepčani, tako i turisti uživajući na jednoj od najljepših terasa koju krasi fontana i okružuje bajkoviti vrt. Uređenje caféa odražava njegovu poziciju mosta između zagrebačkog povijesnog Gornjeg grada i samog centra, koristeći restaurirani namještaj i otkrivene ciglene zidove iz 19. stoljeća kako bi se dobio eklektični spoj chic dizajna i duha prošlosti. Otmjeni café, udaljen svega nekoliko minuta od glavnog zagrebačkog trga, predstavlja idealno odredište onih u potrazi za mirnom oazom u samom srcu Zagreba. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju