Nadolazeći blagdani idealni su za opuštanje i uživanje u obiteljskoj atmosferi. Pregršt kolača i raznih delicija tjerat će vas da nabacite koju kilu, ali sve je to dio čari.

No ako ste jedni od onih koji više vole blagdane provoditi putujući, onda je Istra prava destinacija za vas. Što ima ljepše od bogate blagdanske trpeze na istarski način?

Istarske toplice

Ljekovite vode Istarskih toplica poznate su po visoko sumpornoj, optimalno radioaktivnoj i toploj vodi punoj minerala, koja pospješuje liječenje brojnih bolesti. Takva prirodna ljekovitost izdvaja ove toplice od ostalih europskih termalnih izvora te ih svrstava među najbolje po kvaliteti vode i ljekovitosti.

Čak su i stari Rimljani prepoznali bogatstvo i kvalitetu vode te su ovdje sagradili svoje terme. Danas se ovdje nalazi bogat kompleks u kojemu možete uživati u bogatim i raznovrsnim istarskim delicijama, svježem zraku i pitomoj prirodi koja će vas iznenaditi na svakom koraku.



Istarski Novigrad

U drevnom istarskom gradiću Novigradu smjestio se turistički kompleks koji objedinjuje vrhunski hotel i jednu od najljepših marina na Jadranu. Hotelske sobe opremljene su luksuznim namještajem, a posebnost hotela čini wellnes centar Nautica. Ovdje možete uživati u atraktivnoj atmosferi i potpunoj revitalizaciji i relaksaciji svog duha i tijela. Velik broj spa i wellnes tretmana pružit će vam potpuni ugođaj, a kao točka na i je unutarnji bazen za potpuno opuštanje.

Jednom kada ste opustili i revitalizirali svoje tijelo, red je da ga i nahranite. To možete učiniti u restoranu Navigare, u kojem se poslužuje izvorna istarska i mediteranska kuhinja. Uz mnoštvo slastica, cijelu priču zaokružuju brojna vina s njihove bogate vinske karte.

Umag

Hotel Sol Garden Istra**** u Umagu poseban je po svojoj kombinaciji suvremenog dizajna i autentičnih istarskih motiva. Pregršt zabave i mnogobrojne aktivnosti čine ga idealnim za cijelu obitelj, a wellnes centar omogućit će svim roditeljima idealnu dozu opuštanja, dok se njihovi klinci bezbrižno zabavljaju pod budnim okom animatora.



Možete birati između brojnih sauna kao što su turska, finska, mokra solna sauna te biosauna s aromatičnim travama. Hotelski restorani nadaleko su poznati po inovativnoj kuhinji temeljenoj na starim istarskim receptima, a nećete ostati ravnodušni ni prema jelima iz poznatih svjetskih kuhinja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju