Prošli tjedan u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici održana je prezentacija, ali i gastro druženje pod nazivom „Sa Sunčanih livada Bilogore na Vaš stol“, na kojem su uzvanici osim iskušavanju i uživanju u vrhunskim delicijama, doznali i sve potrebno o ekološki proizvedenoj hrani.

Naime, zadnjih nekoliko godina na tržištu se pojavila znatno veća potreba za ekološki proizvedenom hranom, pa su se stoga Bluesun hoteli odlučili prilagoditi toj potrebi na što bolji način, pa je 2012. s radom započela eko farma u Malom Grđevcu kraj Bjelovara. Danas, nakon četiri godine, prema riječima direktorice farme Mice Obradović, farma broji više od 500 grla, a na njoj se uzgaja francuska pasmina goveda „Charolais“ koja spada među najcjenjenije i najskuplje vrste govedine na svijetu. Zahvaljujući pomoći agronomskog fakulteta, u Bluesunu su se odlučili upravo za uzgoj ove pasmine.



Vrhunsko meso dobiveno na farmi servira se u cijelom hotelskom lancu, tako da ga nećete jesti samo u hotelu Kaj, već i u drugim hotelima ove grupacije. Ovdje vrijedi pravilo „od farme do stola“, tako da gosti hotela jedu meso koja je uzgojeno isključivo za njihove potrebe.

No, nije ovdje samo meso pomno birano, pa se tako i druge potrebne namirnice nabavljaju iz raznih OPG–ova. Damir Baković, direktor nabave Bluesuna, istaknuo je kako u hotelu godinama spajaju zelenu i plavu Hrvatsku, pa tako OPG – ovi i srednji proizvođači u ukupnoj strukturi partnera čine 60 posto.

Nakon prezentacija farme i njenog funkcioniranja, došao je red za uživanje u mesnim delicijama. Meso je pripremio tim kuhara iz hotela, a sve tajne vezane uz pripremanja steakova otkrio je chef Marko Futivić, nakon čega su se i novinari imali prilike okušati u pripremanju steakova.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju