Ovih dana ime 'food blogerice' Maje Brekalo sve češće se pojavljuje u krugovima ljubitelja hrane te zaljubljenika u društvene mreže. Kada bacite pogled na njen blog Delicious and Healthy by Maya jasno vam je da zbog odličnih fotografija, recepata te priča i zaslužuje takvu pozornost, ali ono što je posebno kod Maje je uspjeh na omiljenoj mreži mnogih foodieja - Instagramu.

Naime, Maja je u manje od godinu dana 'skupila' preko 130 tisuća pratitelja, što je u domaćim, ali i regionalnim, okvirima prava rijetkost i zapravo ravno čudu. Kako je u tako kratkom vremenu postigla svjetski uspjeh i koja je tajna njenog profila, otkrila je za Punkufer...



'Zapravo to je misterij jer ni ja sama ne mogu točno odrediti kako sam došla do tog broja. U početku nisam ni primijetila neki veći interes za moj profil, a onda su stvari počele odvijati strelovitom brzinom. Smatram da je ključ u pristupu, odnosno, moji recepti su zdravi, ali nisu bauk, znači želim svima pokazati da se uz dobru organizaciju mogu zdravo i jako ukusno hraniti' - započela je svoju priču Maja, kojoj su zdrava i ukusna jela stil života kojeg je uspješno prenijela i na više od 130 tisuća ljudi iz cijelog svijeta.

'Naravno da je fotografija jako bitna, ali nije sve u tome. Svoje prve 'uratke' snimala sam mobitelom, a ni danas ne koristim neku preskupu opremu, već sve odrađujem fotoaparatom koji ima 'kit' objektiv. Treba biti dosljedan svom stil i sebi, treba se povezati s drugim blogerima i cijelom zajednicom. Uvijek nastojim što prije odgovoriti na sve komentare, tako da mi za kvalitetno vođenje profila treba dosta vremena' - zaključila je Maja kojoj je Instagram strast, koju je zbog velikog interesa prije dva mjeseca pretočila u blog koji možete pratiti na linku.


Ova Dubrovčanka s dugogodišnjom adresom u Zagrebu radi kao stjuardesa, a slobodno vrijeme koristi za nove recepte s kojima želi ostvariti veći cilj od same popularnosti na 'internetu': 'Moja je misija motivirati ljude da se zdravo hrane, da zdravo žive i da se usrećuju s hranom jer hrana za to i služi. Ja hranu doživljavam emotivno, volim jesti, volim se ukusno i zdravo hraniti i htjela bi to prenijeti na druge.'



Majin nenadani uspjeh otvorio joj je neka nova vrata pa bi u budućnosti htjela izdati kuharicu te voditi programe u kojima će kroz tjelovježbu i prehranu otkriti svim zainteresiranima ljepšu stranu života. 'Prvenstveno bi htjela ljude naučiti jesti raznovrsno. Mnogi kažu da jedu sve, a zapravo jedu 20 posto namirnica. Ja ne jedem meso, ali jedem mnogo raznovrsnije od tih koji 'jedu sve'. Druga stvar koju želim svojim receptima promovirati je da zdrava hrana nije skupa i nedostupna, odnosno, želim skinuti etiketu s teze da se prosječan čovjek ne može zdravo hraniti, jer itekako može' - zaključila je Maja čije zdrave i ukusne recepte možete pratiti na njenom Instagram profilu te blogu Delicious and Healthy by Maja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju