Slavni chef i televizijsko lice Anthony Bourdain zbog posla putuje dobar dio godine – oko 200 do 250 dana zbog čega su mu udobni hoteli iznimno važni. Iako rijetko kada ostaje na jednom mjestu, priznaje da ga jedan hotel veseli više od bilo kojeg drugog na svijetu.

Ne bih se osjećao prevarenim kada bih umro u Chateau Marmont. Volim taj hotel više od svih drugih, izjavio je slavni chef za internetski portal "Travel + Leisure".

Riječ je o jednom od najlegendarnijih kalifornijskih hotela koji je bio povezan s brojnim slavnim osobama od tridesetih godina prošlog stoljeća naovamo.

Afere i razbojničko ponašanje
O poznatim i slavnima koji su posjećivali ovaj hotel kolaju brojne priče. U njemu su ljubavnu aferu navodno imali Jean Harlow i Clark Gable, Scarlett Johanson i Benicio del Torro, a Errol Flynn ga je redovito obilazio sa svojim suprugama i ljubavnicama. Dennis Hopper je, pak, priređivao bakanalije u kojima je sudjelovalo i po pedeset osoba.



Iz njegovih su soba skakali James Dean i Jim Morrison, a Billy Idol je imao posebno pamtljivu večer nakon izdavanja pjesme "White Wedding". Nakon što je uništio svoj bungalov, gol je čekao na terasi dok je hotelsko osiguranje zvalo policiju.

Čak dvije slavne osobe su umrle u njemu: John Belushi od predoziranja heroinom i kokainom, a Helmut Newton od posljedica zadobivenih u prometnoj nesreći nakon što je izgubio kontrolu nad svojim vozilom te se zabio u zid hotela.

U predvorju hotela srčani je udar imao slavni romanopisac Francis Scott Fitzgerald, a Elizabeth Taylor je pomogla Montgomeryju Cliftu da se oporavi nakon prometne nesreće.

Nadahnut Francuskom

Monumentalna građevina na Sunset Boulevardu je nadahnuta dvorcem iz doline Loire u Francuskoj, a okružena je pitoresknim stablima limuna, vinovom lozom te raštrkanim bungalovima koji pružaju privatnost i najvećim imenima iz svijeta filma.

Osjećam kao da sam kod kuće kad sam u ovom hotelu. To je tip mjesta gdje vas nitko neće čudno gledati ako ste zaboravili odjenuti hlače i ako se do predvorja prošećete u pidžami, pojasnio je Anthony Bourdain.

Hotel se ponosi s 63 soba, apartmana i bungalova koji su uređeni s jednostavnošću i elegancijom, a većina je opremljena kuhinjom. Neki čak imaju i službene blagovaonice, balkone i privatne terase.

Tijekom dana otvoren je restoran koji služi klasična internacionalna jela – sve od puževa, tartara i Cesarove salate, do talijanske tjestenine i američkih odrezaka. Navečer pak svi odlaze u "Marmont bar" gdje se najbolja alkoholna pića toče do kasno u noć.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju