Restoran George's Senate Coney Island u mjestu Northville u američkoj saveznoj državi Michigan misli da nema gore stvari od provođenja blagdana sam. Upravo zato, na Dan zahvalnosti odlučio je ponuditi besplatan obrok svim osobama koji nemaju obitelj i prijatelje.

Iako restoran ovu uslugu nudi već posljednjih 10 godina, isti je postao viralni hit kad je jedan klijent snimio natpis u prozoru restorana i objavio je na internetskoj stranici Reddit. Na natpisu stoji: Ako je itko sam kući na Dan zahvalnosti, dođite jesti besplatno kod nas. Cijeli dan. Četvrtak, 26 studenog.



'Znam kako je biti usamljen, pamtim loše i dobre dane, upravo zato nudim ljudima mogućnost da na blagdan ne trebaju biti sami,' priznao je vlasnik restorana George Dimopoulos medijima, koji je iz rodne Atene doputovao u Ameriku još kao dvanaestogodišnji dječak, te je bio prisiljen moliti za obroke.

Uspješni ugostitelj danas dijeli besplatne obroke svima, bez obzira kako izgledali i njihovu financijsku situaciju. Tradicionalni obrok povodom Dana zahvalnosti uključuje pečenu puricu, umak od brusnica, pitu od bundeve i slične jesenske specijalitete iz Sjedinjenih Američkih Država.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju