I dok ćete se u Sydneyu ili Dublinu osjećati kao kod kuće, u ovih deset gradova baš i nećete. Naime, američki magazin Conde Nast Traveler objavio je godišnju listu gradova koji baš nisu prijateljski nastrojeni prema turistima, pa ako baš ne morate u njih, možda bolje da odaberete neku drugu destinaciju.

Ono što je zanimljivo, jest činjenica kako se na listi ne nalazi niti jedan europski grad. Mahom su tu gradovi s američkog i afričkog kontinenta, a među njima se našao i jedan azijski. Ne putujte u njih sami jer prema njihovoj reputaciji tamo ćete teško steći prijatelje.

Neslavno prvo mjesto ove godine zauzeo je Newark u državi New Jersey, za koji mnogi putnici objašnjavaju kako se radi o 'gradu bez duše, previsokih cijena, s ogromnim prometnim gužvama'. Također, dodaju i da je grad 'vrlo tužan'.

Drugi grad na popisu je meksička Tijuana, koja je tako visoko mjesto zauzela ponajprije zbog nesigurnosti, ali i prljavštine, dok je treći, zanimljivo, kalifornijski grad Oakland, kojeg turisti često opisuju kao 'zastrašujućeg'.

I evo popis 10 najneprijateljskih gradova na svijetu. 

10. Doha, Katar



9. Lagos, Nigerija

8. Detroit, SAD

7. Maputo, Mozambik

6. Caracas, Venezuela

5. Atlantic City, SAD



4. Dar es Salaam, Tanzanija

3. Oakland, SAD

2. Tijuana, Meksiko

1. Newark, SAD

> Odabrali putnici: Top 10 gradova u kojima ćete se osjećati kao kod kuće

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju