U zadnje vrijeme stalno se priča o nekakvim zidovima. Tako se zid na granici s Meksikom sprema podići američki predsjednik, a stalno se spominju i mnogi drugi zidovi i prepreke. Mislili smo kako je vrijeme zidova i barijera odavno prošlo, ali nažalost, očito nije.



Eiffelov toranj
, jedan od najpoznatijih simbola Pariza, uskoro će biti opasan staklenim zidom otpornim na metke. Naime, procijenjeno je kako su u gradu u budućnosti mogući teroristički napadi te se odlučilo zaštiti slavni toranj, koji bi mogao biti jedna od potencijalnih meta.

Sigurnosni zid visok 2,5 metra stajat će čak 20 milijuna eura, a gradske vlasti poručuju kako na ovaj način sprečavaju mogućnost nesmetanog dolaska do tornja i njegovog potencijalnog ugrožavanja. Njegova izgradnja počinje krajem ove godine.

> Tajni stan na vrhu Eiffelovog tornja kojeg su posjetili rijetki

S druge strane, ova odluka nije naišla na odobravanje i oduševljenje svih gradskih vijećnika, pa su tako neki izrazili bojazan da će se toranj na ovaj način pretvoriti u tvrđavu koja će s vremenom otjerati turiste, jer će bezbrižno fotografiranje ispod "Eiffela" uskoro postati stvar prošlosti. Ipak, posjetitelji će i dalje moći doći do podnožja tornja, nakon što prođu sigurnosni pregled.



Također, radovi neće ugroziti ljepotu ponosa Pariza, jer sve što se radi, radi se prema dogovoru s Udruženjem francuskih arhitekata, kako bi se zid što bolje uklopio u cijelu vizuru.

Mi vjerujemo kako ove mjere turistima neće smetati te da će i dalje 6 milijuna ljudi godišnje obilaziti ovo čudo sagrađeno davne 1889. godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju