Treća izložba fotografija splitske novinarke Marijane Marinović otvara se u utorak, 23. kolovoza u Galeriji Supetarskog lita u Supetru na otoku Braču. Marijana trenutno živi u New Yorku, gdje je upisala školu fotografije na New York Film Academy.

Ciklus od 28 fotografija grada koji nikad ne spava, na izložbi naziva 'NYC Četiri godišnja doba…i nešto crveno', predstavit će u sklopu kulturne manifestacije Supetarsko lito.

Većina fotografija snimljena je u proteklih godinu i pol dana tijekom školovanja na New York Film Academy, a kako je za autoricom već 20 godina novinarske karijere, neke su snimljene po “službenoj dužnosti” za magazin Gloria.

Otvorenje je u utorak u 20.30 sati, a izložba se može pogledati do 10. rujna.

Marijana se gotovo čitav život bavi fotografijom. Njezina prva samostalna izložba 'Osmijesi…bez riječi' prikazala je 33 polaroida poznatih osoba iz hrvatskog javnog života poput Severine, Olivera, Luke i Petre Nižetić, Vanje Rupene, Branke Bebić, Davora Gopca i Marijane Batinić, a održala se 2007. u sklopu modne manifestacije Cro-a-porter.



Druga samostalna izložba pod nazivom 'Gradovi-bjegovi' postavljena je 2011. u zagrebačkoj Galeriji Velvet, osmislio ju je slikar i cvjećar Saša Šekoranja, koji je polaroide izvjesio u limene oznake Marijaninih omiljenih gradova: Londona, Pariza, Barcelone, New Yorka i Splita, a izložena je i samo jedna fotografija osobe: top-modela Helene Šopar, koja je inicirala i inspirirala izložbu.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju