Prošlogodišnji laureat božićnih događanja u Europi, prošlog je vikenda upalio svoje lampice i pozvao sve posjetitelje da dožive Advent u Zagrebu. Mnoštvo božićnih ukrasa, kolača i glazbenih događanja zaokružuje Ledena čarolija na Tomislavcu, gdje je postavljeno najveće klizalište u Hrvatskoj. No kakav bi to bio Advent bez mnoštva dobre hrane i ukusnih delicija koje se nude na svakom koraku. Mi smo za vas izdvojili ponude koje svakako treba razmotriti i isprobati kada se nađete u Zagrebu.

Poznato je da svaki božićni sajam prati i mnoštvo dobre hrane i ukusnih zalogaja. Prošle godine Zagreb se mogao podičiti Europskim trgom na kojem se posluživala hrana iz svih dijelova svijeta, a ni ove godine ponuda ne zaostaje. Svi ljubitelji dobrog burgera i fenomenalnih zalogaja ovih su dana dobrodošli u kućice Boxs Burger Bara, koje se nalaze u vagonima Grada Djeda Mraza. Pravi američki burger kojeg vole mala djeca, velika djeca, odrasli i starije generacije, dostupan je svima na istočnoj strani Zagrebačkog Velesajma. Rezervacije nisu potrebne, potrebno je samo pojaviti se i uživati u božićnim pjesmama i ukusnim delicijama američkih hamburgera

U Bogovićevoj ulici, koja je u pravilu rezervirana za mnoge obrtnike koji nude svoje rukotvorine, ove ćete godine moći pronaći jedan od najboljih i najslasnijih sendviča od drniškog pršuta, domaćeg kruha i namaza. Kuća pršuta odabrala je upravo ovu lokaciju kako bi svim posjetiteljima dala mogućnost da uživaju u tradicionalnoj božićnoj deliciji drniškog kraja, pravom drniškom pršutu. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj peći. Dođite u grad i pronađite ga na štandu Kuće pršuta.

Advent na Strossu ovih će dana kriti bogat svakodnevni program u kojem će svoje mjesto i vrijeme za zabavu pronaći posjetitelji svih generacija. Gornji grad tako će biti dom bajkovito ukrašenih kućica s raznolikom gastrom ponudom i toplim napicima. U jednoj od njih smjestio se i Boys Burger Bar, koji će vas iznenaditi crnim burgerima i kuhanim vinom. 

Kakav bi to bio Advent bez nezaobilaznih kobasica. Popularna zakuska u svim srednjoeuropskim gradovima svoje je mjesto pronašla na Tomislavcu. Ekipa iz Eat me – American Hot Dog poziva vas da se ugrijete uz njihovu bogatu ponudu kobasica i kuhano vino. 



Nakon što ste se okrijepili krajnskom ili nekom drugom kobasicom, možete se razgibati u Ledenom parku i na najvećoj ledenoj površini u Hrvatskoj predviđenoj klizačima amaterima. Par pirueta i pokoji pad natjerat će vas da se vratite natrag i oporavite uz šalicu kuhanog vina i pokoji komad slasnih kobasica. Ljubitelji klizanja, svoje će umijeće moći pokazati i s druge strane Zagreba, na Zagrebačkom velesajm,u na kojem se ove godine nalazi veliko klizalište. Najveći božićni hitovi i odličan light show omogućit će svakom posjetitelju jedinstven doživljaj klizanja.  

Najveći Advent na zagrebačkom velesajmu ovih će dana biti dom i mnogim drugim gastronomskim delicijama. U Iglu parku moći ćete, uz prije navedene hamburgere, uživati i u kuhanim kobasicama te mirišljavom kuhanom vinu. Jedinstvena i raznolika gastronomska ponuda bit će predstavljena u čak 28 iglua, koji će oduševiti svakog posjetitelja. 

Svi ljubitelji slatkog na svoje će doći u poznatoj zagrebačkoj ulici, Tomićevoj. XXL palačinke s namazom po izboru oduševit će i staro i mlado, a ponuda namaza u kućici palačinki nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ovaj tradicionalni, brzopotezni desert, posluživat će se u do sada neviđenoj veličini od 40 centimetara u promjeru, a uz namaze moći ćete birati između kokosa, oraha, keksa, lješnjaka i cimeta za posip. 



Da nije Advent u Zagrebu rezerviran samo za centar grada i Zagrebački velesajam, govori ponuda koja se smjestila ispred popularnog trgovačkog centra Garden Mall. I ondje ćete moći uživati u mnogobrojnim okusima i mirisima roštilja. Od kobasica do raznog mesa, nema čega nema, a ponuda će zadovoljiti i najveće mesoljubce. 

I za kraj, kako to priliči ovom dobu godine, red je da se nazdravi čašom pjenušca. U Kurelčevoj ulici smjestio se Bubbles & food bar u kojem ćete moći dobiti čašu pjenušca. Birati možete između dvije vrste pjenušca i čak 6 različitih okusa. Uz pjenušac poslužit će vas i primamljivim i slasnim kanapeima koji će vas iznenaditi punoćom okusa i ljepotom izgleda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju