Ako je vaša buduća destinacija Nizozemska, pretpostavljam da će se većina odlučiti posjetiti Amsterdam, pa Rotterdam a možda i ako vam ostane vremena i Den Haag. Treći grad po veličini i prebivalište kraljevske obitelji, osim prekrasnih parkova i plaže Scheveningen iliti surferskog raja, nudi veliki broj raznih kuhinja svijeta na jednom mjestu. U Den Haagu nećete pogriješiti ako odete u bilo koji azijski restoran ili pojedete popularne pržene krumpiriće s nogu. Ono što svakako morate probati je sir, pivo i klasičan Dutch cookie punjen kremom od pekmeza. Nikako nemojte propustit posjetiti neka od sljedećih mjesta:

1. Dudok

Dudok osim odlične lokacije, oko Binnenhofa, nudi zanimljiv interijer redovito pun novinara, političara, mještana i turista. U restoranu možete pojesti doručak, ručak, večeru ili popiti kavu uz komad poznate torte od jabuka.

2. Hop & Stork

Osim atraktivne lokacije u Passageu, Hop & Stork će vas privući i očaravajućim interijerom, te ćete jednostavno morati zakoračiti unutra. Ovdje možete probati house-roasted kavu i domaće pripremljenu čokoladu raznih okusa (đumbir, chilli, karamela, menta,..) i efektnog izgleda. Preporuka konobara je bila da probam njihovu vruću čokoladu u kombinaciji s raznim okusima. Iako sam očekivala da će mi konobar pripremiti vruću čokoladu, iznenadila sam se kada sam dobila čokoladu s odabranim okusom na štapiću i čašu vrućeg mlijeka. 



3. Havana

Ako ste za malo kubanske atmosfere, ili već dulje vrijeme planirate posjetiti Kubu, kao npr. ja, onda je ovo pravo mjesto za vas. Smješten u samom centru Haaga, nekoliko koraka od poznatog Dudoka, ovaj restoran čim uđete u njega odvest će vas na Kubu, barem nakratko. Interijer potpuno podređen kubanskoj atmosferi, goli zidovi sa uništenom bojom, drveni stolovi, veliki stropni ventilatori i ritmovi kubanske muzike uz odličan mojito natjerat će vas da barem malo zaboravite gdje ste.



4. Collectiv 

Conceptstore u centru Haaga zanimljivo je mjesto, gdje osim što možete kupiti odjeću, namještaj i nakit, možete popiti kavu u izlogu dok sjedite u kadi, i nakon toga tu kadu možete kupiti, ako želite naravno! 

5. SLA 

SLA nudi bogat izbor organskih salata, svježe pripremljenih smoothija, sokova i deserta bez glutena i laktoze. Imate na izbor da sami kombinirate svoju zdravu zdjelu salate ili smoothija. Interijer je posebno zanimljiv i prepoznat ćete SLA po stakleniku koji se nalazi unutar restorana/trgovine. Ono što me posebno oduševilo jer veliki zajednički stol sa spuštenim stropnim lampama gdje posjetitelji mogu sjesti, upaliti laptop i raditi, i uz sve to pojesti zdrav i kvalitetan obrok.

 

Varbaru možete pratiti na njenom blogu Foodiona, njenoj Facebook stranici i YouTube kanalu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju