Kako najavljuje organizator: "Domagoj Jakopović, kao i svi Veličanovi gosti, velik je zaljubljenik u putovanja, pivo, svijet i općenito sve zabavno, rado kuha i jede po kućama i, vjerovali ili ne, uspijeva živjeti od pisanja. Ukoliko želite saznati nešto više o Ribafishu, njegovim putovanjima i avanturama, ili možda raspravljati o raznim vrstama piva, curlingu, bowlingu, bukovačama u šlafroku ili kontinentalnim veličinama košarica - svakako posjetite knjižarsko-galerijski centar V.B.Z. "Fadil Hadžić" u Ilici 13."

Zamolili smo gosta predavača da nam kaže koju uvodnu:

Poštovani Ribafish, zašto baš pivo?
Zato jer sam na maturalcu u Grčkoj pio Cedevitu s vodom iz pipe, pa sam prokleo vodu iz pipe. Voda iz plastike mi je blasfemija, a pivo je u svakoj državi drugačije. A kako samo mi uzgajamo kult gemišta - sve vam je jasno.

Koliko ste zemalja obišli, koliko piva probali?

Okruglo 61 država, cijela Europa bez Moldove i svijet bez Južne Amerike. Piva probano oko 4500 različitih, jetra postojana, zahvaljujem na pitanju.



Što možemo očekivati na predavanju?

Pa užicao sam gajbu Karlovačkog, nešto malo Amstela, a sad kad ovo pročitaju, javit će se i drugi Medvedgrad je iza ugla! Spremio sam i malu nagradnu igru, pa će pobjednik osvojiti jednu specijalnu pivicu, al dente! Bit će tu priča o leševima morskih pasa na Islandu, talijanskom kuharu Absintha u Kambodži, krađi japanskih piva iz automata, idealnom pivu za poslije seksa, kako skuhati svoje pivo, mlake pivske poezije... Ma svega...

Zašto bi itko slušao kako je netko drugi negdje pio pivo?

Pa zato jer ga ne pijem sam i ne smatram da je bit pijenja piva satiranje i gubitak pamćenja, nego način da se veselije komunicira s lokalcima. I dok sam živ ću se ponašati tako - tko hoće neka ide u Mongoliji u Mc Donalds, ili u Pragu u Irski pub, ali ja štujem ljude koji me dočekaju u svome kraju, i jedem i pijem što i oni. I mislim da ne griješim, nego uživam punim plućima. Iako sutra putujem u Budimpeštu na Dreher i Arany Azsok, ufff...

Dakle, vidimo se u srijedu?
Jašta, ponesite svoje pivo, pa se družimo, braćo homebreweri, znam da ih imate, piviliiii!

Novosti o eventu pratite na ovoj stranici!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju