Zagrebačkim ljubiteljima dobre kapljice, u petak, 4. Studenog 2016., u restoranu Klub književnika na Trgu bana Jelačića 7/1, predstavit će se vinari kontinentalne Hrvatske na vinskoj izložbi pod nazivom "Večer mladih vina by Vinoljupci".

Nakon uspješnog predstavljanja plešivičkih portugizaca u studenom prošle godine, ovoj su se manifestaciji pridružili i vinari drugih vinskih regija. U fokusu izložbe su mlada vina, poput portugisca i frankovke, a želja je organizatora ukazati na domete i potencijale spomenutih sorti, ali isto tako i očuvati tradiciju i kulturu kušanja mladih vina, koja godinama spaja Zagrepčane i vinare okolnih regija. Uz mlada vina, naći će se tu i etikete mirnih i pjenušavih vina iz ranijih godišta, koja će posjetitelji imati priliku kupiti po promotivnim cijenama izravno od izlagača.



Na izložbi će se predstaviti desetak vinara-izlagača, među kojima su Gregorić, Mladina, Ivančić, Jagunić, Šoštar, Feravino i drugi. Program počinje u 17 i traje do 23 sata. U tom razdoblju svi vinoljupci s kupljenom ulaznicom, koja u pretprodaji iznosi 70 za jednu, odnosno 120 kuna za dvije osobe, mogu neograničeno degustirati vina, družiti se s vinarima i uživati u živoj akustičnoj kulisi rock&swing dueta.

U sklopu izložbe održat će se kratka interaktivna prezentacija o uspjesima hrvatskih proizvođača portugisca u okviru svjetskog ocjenjivačkog skupa "Portugiser du Monde" održanog u Mađarskoj početkom godine. Gošća-prezentatorica bit će Željka Balja, koja je zaslužna za sudjelovanje hrvatske delegacije vinara na tom događanju.



Organizator manifestacije je udruga Vinoljupci, na čelu s predsjednicom Irenom Lučić, koja aktivno djeluje od 2014. godine na promicanju vinske kulture i turizma. Više informacija potražite na Facebook stranici. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju