Crna ovca, festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta ove se godine vraća u svoj zavičaj, u Bašku na otok Krk, a održava se od 12. do 14. svibnja.



Festival Crna ovca poznat je po gastronomskoj ponudi koja je temeljena na mladoj bašćanskoj janjetini.

U petak se otvara izložba fotografija Briana Rašića posvećena Davidu Bowieju, nakon čega slijedi koncert zagrebačke skupine Jinx. U subotu se održava jedriličarska regata u klasi optimist, Corinthia Cup, novinarsko natjecanje u spravljanju janjećeg kotlića, predavanje dugogodišnjeg prijatelja Crne ovce Korada Korlevića, voditelja Astronomskog društva Višnjan, pod nazivom "Transhuman agenda: posljednje stoljeće homo sapiensa“, kazališna predstava Teatra Exit iz Zagreba i brojna ulična predstavljanja baštine i običaja otoka Krka. Večer završava koncertom The Beat Fleet i riječke skupine Let 3.



Usto, posjetitelji će imati priliku pridružiti se i planinarskim i biciklističkim turama u okolici, poletjeti u balonu iznad Baške u vrijeme održavanja jedriličarske regate, okušati se spravljanju autohtone tjestenine valcića, poslušati promenadni nastup kulturno umjetničkih društava ili zajedno s djecom uživati u radionicama prilagođenim najmlađima.

Više informacija potražite na službenoj stranici ili Facebook profilu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju