Svoja vrata u veljači Zagrepčanima će otvoriti novi kafić, po svom uređenju, jedinstven u gradu. Bajkovitu atmosferu upotpunjavaju neobični lusteri i drvo iza šanka, umjetno doduše, koje se penje iznad glava barmena i posjetitelja.



Novi kafić, naziva Potter, smješten u Sesvetskoj 1 kraj Kennedyjevog trga, početno je inspiriran pričom o malom engleskom čarobnjaku Harryju Potteru, ali svoju je priču razvio dalje od toga. Vlasnici su veliki ljubitelji hita J. K. Rowling, a izgled kafića pomno su osmišljavali posljednjih godinu dana. U tom su periodu obilazili tavane prijatelja, dvorce, antikvarijate, buvljake, trgovine po Hrvatskoj i vani, kako bi prikupili neobične detalje koji će oblikovati prostor kakvog su zamislili.

"Šuma, priroda, mistika, to je bila ideja vodilja pri uređenju i dobili smo ovu urbano-mističnu priču. Stablo u kafiću rađeno je po narudžbi, lampe također, a na terasi, kada vrijeme dođe, posadit ćemo stablo i drugo bilje", kazao je poslovođa Marko Storić. Tako se na policama i zidovima nalaze mačevi, vrčevi, male skulpture, satovi i, naravno, knjige.



Što se tiče ponude, neće biti pića koja su pili mali čarobnjaci iz Harryja Pottera, iako će biti akcija tih naziva, a kasnije vjerojatno i koktela. Unatoč tome, ponuda je bogata, pa je tu 40-ak domaćih i stranih piva, žestoka pića i sokovi, kave, a cijene ne odskaču od ponude ostalih zagrebačkih barova. Ljubitelji slatkog moći će uživati u tortama. S terasom, 200-tinjak je sjedećih mjesta s oko 50 stolova, a odvojen je dio za pušače i nepušače.

"U blizini smo faksa, ali ne želimo biti kafić samo za studente, već za sve. Smatramo se i obiteljskim kafićem, imat ćemo dječji kutak čim vrijeme dozvoli i ponudu toplih napitaka za djecu", ističe Marko.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju