Najbogatija njemačka pokrajina nije bogata samo novcem, već i cjelokupnom turističkom ponudom. Zato, kad se zateknete ovdje, napravite sljedeće stvari!

Zabavite se na Oktoberfestu

Nedavno smo već i pisali o najpoznatijem festivalu piva tako da o njemu ne trebamo ponovo duljiti. Sjetite se samo da unatoč imenu počinje obično sredinom rujna a završava početkom listopada i da se Bavarci i stanovnici Munchena njime jako ponose.

Šećite vrtovima i parkovima

Turisti mogu izabrati između mnogobrojnih parkova i vrtova. Njemačka ima dugotrajnu botaničku tradiciju, s obzirom da su aristokrati voljeli imati parkove za odmor blizu svojih dvoraca. Vrtovi kralja Ludwiga, Spa Park, Bayreuth Hermitage samo su neka od mjesta gdje možete uživati u miru i zelenilu.



Provozajte se Romantičnom cestom

Četristotinjak kilometara dugačka cesta, pruža jednu od najljepših vožnji zemljom. Napravljena je na ruševinama povijesne rimske ceste i prolazi kroz brojne bavarske povijesne gradove poput Aagsburga, Wurzburga i Nordlingena. Najbolja stvar dolazi na kraju, jer cesta vodi do magičnog Neuschwanstein dvorca.

Popnite se na Zugspitze

Ma zapravo, ako niste u formi pustite penjanje i ukrcajte se u žičaru koje će vas dovesti na najviši vrh u Njemačkoj s kojeg ćete moći vidjeti čak četiri zemlje – Austriju, Švicarsku, Italiju i Njemačku. U blizini je i poznato skijalište Garmisch – Partenkirchen, pa ako ste ljubitelj zimskih radosti spojite ugodno s korisnim.

Rijeke i jezera

Prekrasne planine kojih je Bavarska puna često skrivaju jednako lijepe rijeke i jezera u kojima možete voziti čamac, kajak ili jednostavno zaplivati. Posebno su lijepa jezera Eibsee i Konigssee, ali ni ostala vas neće razočarati.



Dvorci Bavarske

Bavarski kralj Ludwig II. ostavio je snažan pečat na izgled ove pokrajine. Burghausen, Nymphenburg, Wurzburg i već spomenuti Neuschwanstein dvorci su koji će i vječita gunđala ostaviti bez teksta.

Munchen

Glavni grad Bavarske jedan je od najljepših gradova Europe. Smješten u blizini Alpa, ima mnogo toga ponuditi – od klasične arhitekture do svjetski važnih muzeja pa sve do sjajnih barova i restorana. Naravno, u Munchenu se održava i Oktoberfest!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju