Jedan od najživljih gradova na svijetu, dom kraljice Elizabete, ukusnih ribica i krumpirića, mnoštva galerija i muzeja zapravo je jedna od najposjećenijih destinacija na kugli zemaljskoj. London, sam naziv grada, već vas mami da ga posjetite. A posjetiti London zapravo može biti poprilično jeftino, posebice ako se odlučite na smještaj u hostelu. No, što ako ste prerasli hostele, a hoteli su vam previše uštogljeni? AirBnB nudi alternativu, a mi smo za vas izvukli pet najskupljih stanova koje nude stanovnici Londona njegovim posjetiteljima.

Jedinstveni dom kraj Temze

Temza je rijeka koja London dijeli na dvije strane i preko koje se protežu stotine šarmantnih mostova po kojima je ovaj grad poznat. I upravo kraj ove rijeke pronašli smo šarmantni dom koji iznajmljuje simpatična udovica od 68 godina. "The Post House" nalazi se u kući koja je podignuta 1700. godine, za vrijeme vladavine kralja Georga III. Prvotna namjena građevine bila je poštanski ured, nakon čega postaje dućan, pa kafić, da bi danas bila rezidencijska kuća, kuća koja ima posebnu priču.

Unutrašnjost je uređena u viktorijanskom stilu, savršeno ukomponiranom s modernim elementima. Kuhinja, 3 spavaće sobe, dnevni boravak i 3 kupaonice upotpunit će vaš boravak u gradu koji nikad ne spava. Vanjski vrt savršeno je ukomponiran s vizurom kuće, a za vedrih dana možete uživati na terasi s pogledom na Temzu. Cijena noćenja? Prava sitnica. Od 4300 kuna po danu.



Luksuzna rezidencija s privatnim vrtom


Iako vam vrt neće biti od prevelikog značaja prilikom vašeg boravka u Londonu, svakako vrijedi vidjeti kako se Englezi odnose prema svom komadu zemljišta i koliko pažnje pridaju uređenju istog. Ova kuća isto tako nalazi se na obali rijeke Temze, u četvrti Barnes, jednoj od najekskluzivnijih četvrti u Londonu. S čak 5 spavaćih soba može ugostiti desetak ljudi, a velika kuhinja, koja se spaja s blagovaonicom, može ugostiti do čak 20 gladnih osoba.

Svaka od soba ima pogled na prekrasan vrt u kojem se nalazi terasa sa stolom, ljuljačkom i stolom za stolni tenis. Uz pet spavaćih soba nalazi se isto toliko i privatnih kupaonica. Uz mnoštvo spavaćih soba, kupaonica i ogromnu kuhinju, svi gosti imaju na raspolaganju i sobu za opuštanje u kojoj se nalazi stol za biljar, igraće konzole i mnoštvo društvenih igara. Cijena noćenja? Jedinstvenih 5000 kuna za jednu noć. No ako to podijelite na 12 osoba, ne ispada toliko puno.

Savršeno uređen dom od 6 milijuna funti

Jeste li ikada razmišljali o tome da spavate u kući koja vrijedi 6 milijuna funti? Onda je ovo prava prilika za vas. Kuća se nalazi u dijelu Londona koji je poznat kao četvrt u kojoj se nalaze neke od najskupljih nekretnina, tik uz Hyde park. Unutrašnjost je u potpunosti renovirana, a u uređenju je sudjelovao jedan od najvećih londonskih dizajnera interijera. 

U tri spavaće sobe smješteno je četiri kreveta koji mogu ukupno ugostiti sedam posjetitelja. Svaka soba ima svoju privatnu kupaonicu, a svima je zajednička moderno uređena kuhinja i blagovaonica. Na krovu se nalazi i terasa s koje se pruža prekrasan pogled na cijelu četvrt i svjetski poznat Hyde park. No ima jedna caka vezana uz ovaj smještaj. A to je da vlasnik, prije nego vam iznajmi svoju kuću, želi znati sve o vama. Od dobi do zaposlenja, a sve kako bi dobio uvid u to tko će mu biti gosti. Čudno? Pa to su uštogljeni Englezi. Cijena? Fascinantnih 9300 kuna za noćenje.

Trosobni apartman u srcu Londona

Smješten samo 2 minute od poznate robne kuće Harrods, ovaj apartman nudi mirnu i zelenu oazu u srcu Londona. S 3 spavaće sobe i 3 kupaonice ovdje se može smjestiti 5 osoba. Centralni dio ovog prekrasnog apartmana je dnevni boravak, koji je uređen s modernim elementima, a staklena vrata dovest će vas do terase okružene mnoštvom zelenila.

Tik do dnevne sobe nalazi se i blagovaonica u kojoj se može ugostiti sedmero gladnih gostiju, a kuhinja je savršeno uređena modernim elementima. Posebnost apartmana je u tome što vlasnik svoju ljubav prema rijetkim alkoholnim pićima prosljeđuje na svoje goste, nudeći im širok izbor pića u baru koji se nalazi u blagovaonici. Ali ono što će vas posebno iznenaditi su kupaonice koje, umjesto standardnih keramičkih pločica, zidove imaju obložene mramornim pločama što im daje posebnu čar. E sad, onaj škakljivi dio. Cijena noćenja kreće od 13,692 kune za jednu noć.



Penthouse koji će vas baciti s nogu


Ovaj jedinstveni penthouse od 180 četvornih metara čini savršenu bazu za poveću obitelj tijekom istraživanja Londona. Veliki prozori savršeno osvjetljuju ogromni dnevni boravak, a prekrasna krovna terasa pružit će vam pogled na grad koji se rijetko kad viđa. No, terasa do koje se dolazi iz dnevnog boravka nije jedina. S druge strane, iz kuhinje, dolazi se na manju terasu s koje se pruža isto tako spektakularan pogled na drugi dio grada.

Sam penthouse nalazi se na dva kata, a do njega vodi privatno dizalo. Smješten samo sedam minuta pješice od Harrodsa, apartman se nalazi u neposrednoj blizini mnogih gradskih atrakcija. Uz veliku kuhinju i blagovaonicu te prostrani dnevni boravak, penthouse raspolaže s tri spavaće sobe u koje se može smjestiti do osam osoba. Iako se nalazi u jednoj od najekskluzivnijih četvrti u Londonu, cijena mu je poprilično niska, barem u odnosu na ostale iz istog kvarta. Svoje noćenje ovdje platit ćete 4800 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju