Čuti da je vaš let otkazan zbog tko zna kojeg razloga ili jednostavno zaglaviti par sati na aerodromu ne može biti zabavno. Ili ipak može? Pa ako je suditi prema sljedećima zračnim lukama, propustiti let i ne bi bila tako loša opcija.

Jednostavno je nevjerojatno kako izgledaju i koliko zabave nude pojedini aerodromi. Tu ima razne vrste zabave, a gotovo nestvarno zvuči da jedan čak ima golf igralište, dok se drugi hvali s ogromnom kino dvoranom.

Ha, što kažete, možda i nije tako grozno propustiti let?!

Changi, Singapur

U zemlji koja blista od čistoće ni aerodrom nije iznimka i izgleda kao da bi mogli jesti s poda. No pustimo sad lickanje i fokusirajmo se na ogromni vrt koji se prostire preko dvije etaže smješten na aerodromu. Vrt sadrži više od 40 vrsta kaktusa, a ovdje se također njeguju orhideje i suncokreti. Šlag na torti je osam metara visoki vodopad, a kad vam dosadi zelenilo odite na masaže, riblju pedikuru i ostale stvari koje će vam pomoći da se osjećate bolje.

> Gibraltar Istoka: Najčišća zemlja na svijetu u kojoj je Coca - Cola besplatna

Schiphol, Amsterdam


Muzej na aerodromu? U Amsterdamu je i to moguće. Naime, ovdje se smjestila podružnica slavnog Riijkmuseuma u kojoj možete otkriti nizozemsku glazbu, literaturu i umjetnost. Također, na raspolaganju su vam i 6D kabine, u kojima imate priliku vidjeti petominutne filmove popraćene mnoštvom specijalnih efekata. A prije samog leta, nije se loše ni opustiti u Back to Life baru, gdje vas prije letenja opušta mješavina kisika, lavande i eukaliptusa.

McCarran, Las Vegas

U gradu zabave ni u jednom trenutku ne smije nedostajati kocke. Na terminalima 1 i 2 pronaći ćete više od 1300 aparata, pa se možda iz Vegasa vratite bogatiji, a možda i na njima potrošite sve ono što ste večer prije zaradili u kasinu. Za one koji ne vole ovakvu vrstu zabave, tu je muzej avijacije.

Dubai

Uf, vraćate se iz Dubaija, a zaboravili ste kupite poklone? Ništa zato, ovdje se nalazi najveći duty free shop na cijelom svijetu. A ako ste poklone kupili, predlažemo posjet teretani, gdje su vam na raspolaganju bazen, masaža, ali i za odmor sjajni, zen vrtovi.

San Francisco

Aerodrom je najpoznatiji po muzeju, tako da su ovdje svoje mjesto našli, baš kao i u Vegasu, muzej avijacije, ali i knjižnica. No, to nije sve, ovdje je i veliki akvarij, a postoji i posebna soba za jogu, prva takva na svim svjetskim aerodromima.

Haneda, Tokio

Mislili ste kako se dobre tržnice mogu naći samo po gradovima? U tom slučaju, pogriješili ste. Na tržnici Edo nema čega nema, na izbor va se nude razni suveniri, a ako ste ogladnili, nećete znati koji sushi prije izabrati.

München


Nije vam bilo dosta Oktoberfesta? U redu, dok čekate let, odite u pivnicu Airbrau i priuštite si neko dobro bavarsko pivo dok uživate u glazbi uživo. No, prava stvar se ovdje događa ljeti, točno u srpnju i kolovozu. Tad se na aerodromu odvija Surf & Style gdje imate priliku okušati svoje surferske vještine na valovima.

Austin

Ovaj teksaški aerodrom idealno je mjesto za ljubitelje glazbe. Naime, jednom tjedno se ovdje izvode koncerti uživo, a na repertoaru zna biti razne muzike, od jazza pa do swinga.

Atena

U grčoj prijestolnici vjerojatno ste se dobro upoznali s pojmovima kao što su akropola, karijatide, dorski i jonski stupovi i slično. Ipak, ako ste zaljubljenici u povijest, obiđite muzej na aerodromu i bacite oko na arheološke nalaze.

Incheon, Seoul


Gleda vam se film? Nema problema, ovdje se nalaze dvije kino dvorane. Ili bi se radije bavili nekim sportom, primjerice klizanjem? Još manji problem, tu je i klizalište. A bome i vrtovi za opuštanje, koncerti i ples…

Vancouver

Više od 5 tisuća vrsta iz podvodnog svijeta čeka u vas u akvariju. A ako niste neki čovjek od riba i ostalih morskih vrsta, razgledajte malo slike kanadskih umjetnika koje se nalaze po aerodromu.

Taoyuan, Taipei

U ovom tehnološkom čudu na Tajvanu, možete rentati iPad ili elektronski čitač knjiga. No, možete jednostavno i uzeti knjigu u ruke, baš kao i novine i ne bojte se, nije sve na kineskom, dobar dio stvari je i na engleskom.

Heathrow, London


Ajme, London je ogroman i niste stigli obaviti šoping. Koga briga kad je ovdje ogromni Harrods, ali i razni drugi dućani. Naravno, ovdje je i galerija prepuna djela britanskih umjetnika, a i restoran u vlasništvu slavnog Gordona Ramsaya

> Recept koji je od Gordona Ramseya napravio mega zvijezdu

Hong Kong


Da, ovdje možete zaigrati golf, uživati u najvećem kino ekranu u cijeloj zemlji ili odvesti djecu u edukacijski park (koji nudi mini verzije bolnice, policije, svemirskog broda). Naravno, ovdje ima i prave zabave koju bi poželio svaki muškarac do 40 godine, a radi se o Playstation areni.

Zürich

Čini se da Švicarci itekako brinu o rekreaciji. Ovdje vam se nudi najam bicikala, skejtova i štapova za hodanje, kako bi mogli istražiti područje uokolo aerodroma dok strpljivo čekate svoj let.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju