1.  Nacionalni park Volcanoes, Ruanda

Nemoguće je pogledati u ekspresivne oči planinskog gorile, bez da propitate svoje viđenje ljudskosti, ali i svijeta oko sebe. Iako ovaj put nije za svakoga, šetnja u nepregledna područja kišne šume i srce Nacionalnog parka Volcanoes u Ruandi definitivno će oplemeniti život pojedinca. Na svijetu je ostalo još samo 700 jedinki ovih majmuna, a malobrojni turisti mogu uživo vidjeti tek nekoliko grupica gorila u ovom nacionalnom parku.

2. Veliki koraljni greben, Australija
Ronjenje oko Velikog koraljnog grebena natjerat će vas da vam se svijet učini još većim nego što to uistinu jest. Čak 2.900 grebena sastavljenih od milijarde koralja čine ovaj zapanjujući prirodni fenomen vidljiv iz svemira, koji polako nestaju zbog klimatskih promjena, te se svakako treba vidjeti što prije je moguće.

3. Nacionalni park Denali, Aljaska, SAD
Divljina je odlična ideja kada želite biti sami sa svojim mislima, pa se Nacionalni park Denali na Aljasci nameće kao odvažni imperativ. U njemu je vrlo lako moguće osjetiti se 'malim', jer je riječ o zaštićenom prirodnom krajoliku koji je otprilike slične veličine kao Makedonija. Njegov subarktički pejzaž kojeg nadlijeću orlovi ostavlja bez daha sve zaljubljenike u prirodu.

4. Bagan, Mianmar
Prije tisuću godina ovaj je grad bio prijestolnica azijskog kraljevstva, a svoju je moć pokazao tako što je izgradio 10.000 budističkih hramova na rijeci Irrawaddy. Danas je ostalo tek 2.000 istih, koji u zalazak sunca kreiraju zapanjujuću panoramu. Imajte na umu da ovdje nema velikih hotelskih lanaca, ni zapadnjačkog luksuza. Samo tišina isprepletena zvukom ptica i molitve koja vraća unutrašnji mir.



5. Jedrenje Karibima
Ako želite živjeti poput pirata, ali bez stresa i krvoprolića, uputite se na Karibe. Unajmite privatnu jedrilicu i zaplovite otvorenim morem. Na ovaj način samostalno možete krojiti svoj raspored i u potpunosti se predati uživanju u osami i tirkiznom moru.

6. Drakensberg, Južnoafrička Republika
Nije teško snimiti dobru fotografiju u planinskom lancu Drakensberg koji se prostire Lesotom i Južnoafričkom Republikom. Ovo područje koje se prevodi kao Zmajevo gorje ponosi se strmim liticama i oštrim vrhovima koje izgledaju čarobno u svako godišnje doba, a ispresijecano je nekolicinom rijeka te tvori zapanjujući prirodni krajolik.

7. Kyoto, Japan
Japan ima reputaciju vodeće tehnološke zemlje prepune nevjerojatnih inovacija. Istovremeno, to je zemlja tradicije u kojoj možete uživati u ceremoniji ispijanja čaja dugoj nekoliko sati. Ovaj potonji segment najbolje je doživjeti u gradu Kyotu, koji je prepun budističkih i šintoističkih hramova. Obavezno prošećite Putem filozofa, koji je idealan za promišljanje o biti i bitku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju