Ako vam je životni san unajmiti otok i na njemu provesti ljetovanje, na raspolaganju je pregršt lokacija diljem kugle zemaljske. Koliko si ih možemo priuštiti, to je već druga priča. Ipak, neki otoci i nisu toliko nedostižni. Pročitajte što nude neki od zanimljivijih otoka i koja im je cijena noćenja. 

1. Otok Popa, Panama
Cijena: 1170 kuna/noć

Ovaj otočić u arhipelagu Bocas del Toro ima svoj restoran, bar, bazen i mnoštvo aktivnosti s kojima se možete baviti tijekom dana. U goste bi vam mogli navratiti lokalci, kapucinski majmun Toutie i njegov prijatelj, vjeveričasti majmun Maki. Noću bi vas mogli posjetiti i aligatori. Možda je zato cijena najma tako niska.

2. Otok Brother, El Nido, Filipini
Cijena: 3 tisuće kuna/noć

Bratski otok možete unajmiti preko Airbnb-a. Na ovaj otok, prepun bijelog pijeska i drveća kokosa, možete povesti cijelu ekipu jer dvokatnica na otoku može smjestiti do 10 ljudi u 5 spavaonica.

3. Angra dos Reis, Ilha Grande, Brazil
Cijena: 6100 kuna/noć

Za sitnicu od samo 6000 kuna na noć možete dobiti čak dva otoka, povezana mostom. Dvije kuće, dvije terase uz obalu. A ako vam osama dosadi, za samo dva sata ste u Riju. U glavnoj kući 4 su spavaonice, u manjoj dvije, a na obali vas čeka i pet kanua.

4. Kakula Breeze, Vanuatu
Cijena: 10 tisuća kuna/noć

Kada se ne budete izležavali u jednoj od šest spavaonica apartmana na ovom otoku, možete se baviti vodenim sportovima. Na raspolaganju su vam kajaci, pedaline i ronjenje ili podvodno ribarenje. Ako ste malo dubljeg džepa, možete si osigurati i osobnog kuhara.

5. Otok Great Mercury, Auckland, New Zealand
Cijena: 134 tisuće kuna/noć

Privatni otok od 2000 hektara ima 13 pješčanih plaža. Ako vas 12 stiže na otok, noćenje uključuje i transfer helikopterom, sve obroke i organizirane aktivnosti, kao i osoblje. Ali vlasnik živi na otoku i svakog gosta sam prethodno odobrava.



6. The Brando, Francuska Polinezija
Cijena: 904 tisuće kuna/noć

Da, taj Brando. Ovo je resort na otoku čiji je vlasnik bio Marlon Brando. Ako skupite milijun za rezervaciju, očekuje vas 35 vila za maksimalno 82 gosta. Ali, imate all-inclusive, smještaj, hranu, piće, spa tretmane i aktivnosti. Za ovu cijenu vlasnici se nisu potrudili uključiti prijevoz od/do aerodroma, vrhunska vina, aktivnosti van otoka i imitacije Kuma.

7. Laucala, Fiji
Cijena: 1,1 milijun kuna/noć

Čemu se uopće truditi oko opisa, nitko od nas ionako neće stići tamo. Ali, kad već uživamo u fotografijama, ultra luksuzni otok uključuje 24 vile za 72 gosta, i all-inclusive smještaj.

 

 

A photo posted by Laucala Island (@laucalaisland) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju