Ovdje se neće naći ni Francuska, ni Velika Britanija, a ni Italija. Ova lista rezervirana je za nerazvikane zemlje koje iz raznih razloga ne privlače turiste, a koje bi definitivno trebali posjetiti.

Bjelorusija

Ova zemlja ne može se pronaći gotovo na ničijoj listi odredišta, ali drugi put kad planirate put negdje, stavite na popis i Bjelorusiju. Fascinantni dvorci, staljinistička arhitektura i zgrade nekadašnjeg KGB – a, posebne su u svakom pogledu. I ne bojte se, neće vam Lukašenko ništa.

> Glavni grad posljednje europske diktature: Šetnja najzatvorenijom prijestolnicom Starog Kontinenta

Bosna i Hercegovina

Unatoč ljepotama koje nude Sarajevo i Mostar, nama susjedna država i dalje je slabo posjećena. Razlog tomu je neuređena zemlja, a ne mogu računati ni na prihod od turizma kad na more izlazi tek Neum. No, slobodno razmislite da skijanje u Austriji zamijenite onim u BiH, jer su staze sve godine bolje i bolje.



Island


Dobro, Islanda često pati zbog izoliranost pa ljudi koji krenu put dalekog sjevera to putovanje često dožive kao putovanje života. Možda će vas na prvu odbiti hladnoća i možda bi rađe u toplije krajeve, ali jednom kad dođete nećete tek tako brzo htjeti napustiti Zemlju vatre i leda.

Lihtenštajn

Sitan i smješten između Austrije i Švicarske, Lihtenštajn nikako ne privlači značajniji broj turista. S obzirom na veličinu, dovoljan je vikend da ga cijelog obiđete, a u njemu je najljepše planinariti i voziti bicikl.



Moldavija

Nepravedno zapostavljena i nikad poželjna, ova zemlja vrijedna je posjeta, ako zbog ničeg drugog barem zbog sjajnih vina i povoljne ponude. U glavnom gradu Kišinjevu s malo novca ćete živjeti kao kralj, a maknete li se van iz grada ni priroda vas neće ostaviti ravnodušnim.

Monaco

Jedno je sigurno – ovdje se nikad nećete zateći slučajno. Gotovo 30% stanovnika grada može se pohvaliti s tim da su milijunaši, tako da, zna se dobro tko ovdje točno dolazi na odmor u skupe stanove i na luksuzne jahte…

Srbija

Ukoliko volite izvanredni noćni život, divnu kuhinju i skijanje, nemojte propustiti odlazak u Srbiju. Dunav i Sava susreću se u Beogradu, glavnom gradu koji je dom više od 1,2 milijuna ljudi. Beogradska tvrđava, razni muzeji, večera provedena na Skadarliji i divlji izlazak na splavovima su neprocjenjivi.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju