Koji je to peh! Dođeš u Kuala Lumpur i onda imaš samo 24 sata za istraživanje grada. Panika? Ne, samo se opustite i pratite naš itinerer koji uključuje sve što trebate vidjeti i učiniti u Kuala Lumpuru.



Malezijski glavni grad dom je jednoj od najprometnijih zračnih luka u Aziji te dom Malaysia Airlinesa i Air Asia. Svi koji lete ovim aviokompanijama sigurno će u jednom trenutku stati u Kuala Lumpuru.

I dok će neki samo projuriti kroz aerodrom loveći sljedeći let, neki će imati malo više vremena i mogućnost da se upoznaju s ovim fascinantnim gradom.

Kuala Lumpur malezijski je grad koji tradiciju suočava s modernim načinom života. Masivni neboderi, veliki šoping centri te kultura posvećena tehnologiji čine ovaj grad rajem na zemlji za sve trendsetere, ali i one koji to žele postati.

Unatoč tome što ubrzano juri prema budućnosti, grad je i dalje jako povezan sa svojim korijenima. Grad je sastavljen od mnogih etničkih skupina, posebno indijskog, malajskog i kineskog podrijetla. Etničke četvrti, hrana i religijski centri indikatori su ljubavi stanovnika prema svojoj prošlosti, ali i budućnosti.

Prvi put kada posjetite grad, on će vas oduševiti svojom srdačnošću i gostoljubivošću. Istražite povijesne spomenike, oduševite se fantastičnom uličnom hranom na štandovima koje vode pravi gurmani, zurite u masivne tornjeve i na kraju, uživajte u pikniku u jednom od mnogobrojnih parkova. Bez obzira tko ste i što volite, uvijek ćete naći nešto za sebe.

Posjetite vjerske centre u gradu



Najveća vjerska zajednica su Muslimani, a njima se pridružuje velik broj pripadnika raznih istočnih religija. I to je upravo razlog zašto postoji toliko hramova i džamija u Kuala Lumpuru. Nacionalna džamija, poznatija kao Masjid Negara, veličanstvena je moderna struktura obojana plavom i zlatnom bojom. U nju stane 15 tisuća vjernika, a stanovnici ju doživljavaju kao simbol malezijske neovisnosti.

Hram Thea Hou, posvećen kineskoj božici mora, izgrađen je u prepoznatljivom orijentalnom stilu. Obuhvaća budizam, taoizam i konfucijanizam u sinergijskom objektu posvećenom ovom božanstvu. Hinduistički hram Sri Mahamariamman sveto je mjesto koje će vas oduševiti svojom strukturom s mnogo šarenih tornjeva.

Istražite dopadljive četvrti

Bukit Bintang mjesto je na kojem se morate naći ako ste u dvadesetim godinama. Ova četvrt najpoznatija je kao šoping destinacija turistima i lokalnom stanovništvu. Isto tako, ovdje ćete pronaći neke od najboljih barova i noćnih klubova u gradu. Ne propustite posjetiti ulicu Jalan Alor, u kojoj se nalaze neki od najboljih štandova s hranom u gradu.



Ako želite okusiti drugu stranu Azije , skoknite do Male Indije gdje ćete se upoznati s bollywoodskom glazbom, mirisom currya i šarenim plesom tradicionalnih šalova. Nedaleko odavde nalazi se Chinatown, koji nudi potpuno drugačiju perspektivu na grad. Ljudi dolaze ovdje kako bi se upoznali s kineskom kulturom i uživali u tradicionalnim kineskim delicijama.

Opustite se u parkovima

Kad vas uhvati umor od silnog razgledavanja, usporite i odmorite se u jednom od mnogobrojnih parkova. Grad je prepun fantastičnih parkova i vrtova savršenih za bijeg od užurbanog grada. Jedan od najpopularnijih parkova je KLCC Park, koji se nalazi odmah do Petronas tornjeva. Ova oaza u središtu grada nudi veliki izbor rekreacijskih površina, uključujući bazene te fontane, ali i skulpture u kojima možete uživati ispod drveća. Sljedeći park u kojem možete uživati je Titiwangsa, predivni perivoj s velikim jezerom u središtu.

Slikajte veličanstvene tornjeve Petronas

Jedan od najvažnijih prizora u gradu svakako je pogled na tornjeve Petronas. Stojeći ispod njih, teško ćete povjerovati da ovo nije najviša građevina na svijetu. Iako su tornjevi titulu izgubili 2004. godine, ova impresivna građevina od 88 katova i dalje je pravi melem za oči. Dizajn se oslanja na islamsku arhitekturu, što se vidi i po njihovim vrhovima.



Negdje na polovici, tornjevi su međusobno spojeni mostom. Ako imate koji sat viška, svakako ga potrošite kako bi se popeli na Sky Bridge, odnosno do 41. kata ili do Promatračnice na 86. katu. Za svaki dan postoji limitiran broj ulaznica te je preporuka da ju kupite online kako ne bi ostali bez iste.

Uživajte u piću na vrhu jednog od mnogobrojnih nebodera

Ako imate samo jedan dan za uživanje u Kuala Lumpuru, svakako ga završite u jednom od barova ili restorana na vrhu nebodera. Pomalo impresivan koncept pronaći ćete u Helipad Lounge Bar, gdje doslovno možete popiti koktel na heliodromu s pogledom od 360 stupnjeva. Ako ste za fensi šmensi večeru, skoknite do restorana Troika Sky Dining, gdje ćete uživati u gurmanskim delicijama i prekrasnom pogledu na grad.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju