Jeste li spremni kupiti sjedalo na letu koje vam ne donosi mogućnost nošenja prtljage i dobivanja hrane? Naravno da jeste, a sad saznajte zašto to uopće nije loša opcija.

U vremenu jeftinih letova, zbog kojih za smiješne cijene možete letjeti gotovo gdje vas volja, vrijedno je zaboraviti neke "luksuze" i putovati niskobudžetnim avioprijevoznicima. A zašto je zapravo dobro uzimati jeftine karte, saznajte u nastavku teksta.

Sačuvat ćete novce unatoč plaćanju dodatnih stvari

S obzirom da karte možete naći već od 50-ak kuna, u slučaju potrebe neće vam biti problem doplatiti triput više za prtljagu koja nije ručna, jer realno, samom kupovinom karte, itekako ste uštedjeli. Naravno, uvijek možete sve zgurati i u ručnu prtljagu, ali ako idete na duže vrijeme, nemojte žaliti novca i platite prtljagu, kad je već karta, takoreći, bila džabe.

Uzmite vlastitu hranu i piće

Naravno, nakon terorističkih napada 2001., aviokompanije su uvele strože kontrole i ograničile unos hrane i pića. Ipak i dalje možete unijeti sasvim dovoljno da izdržite put, a to je i svakako mnogo jeftinija opcija od kupovanja u avionu. Poštujte sigurnosne procedure, zapakirajte u propisane vrećice i kad let krene, fino navalite na ukusni sendvič.



Nemogućnost biranja sjedala može biti blagoslov

Neki ljudi vole birati mjesto u zrakoplovu, dok većini to i nije važno. U slučaju da putujete s djecom ili većom grupom, možda ne uspijete dobiti željena mjesta. U tom slučaju sačekajte sa strane i vidite možete li negdje drugdje sjesti, a ako ne uspijete, uvijek možete ljubazno zamoliti nekog za zamjenu mjesta.

Veličina sjedala gotovo je ista

Unatoč popularnom mišljenju, većina niskobudžetnih kompanija ima potpuno jednaku veličinu sjedala kao i ostale kompanije. Nitko ne kaže da ćete imati savršeno dovoljno prostora za noge, no ako ne letite inače prvom klasom, zar imate mjesta i kod ostalih prijevoznika?

Sigurnost nije upitna

Vjerovali ili ne, po zadnjem ispitivanju sigurnosti aviokompanija, neki niskotarifni prijevoznici ispali su mnogo sigurniji od skupljih i poznatijih kompanija. Jedino oko čega se možete brinuti kod jeftinih karata jest, tvrdoglavost kompanija da vam nadoknade štetu u slučaju kašnjenja aviona.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju