Nedavno smo vam pisali o tome kamo na doček nove godine u Hrvatskoj. Sada je došao red na inozemstvo, ali opet dovoljno blizu da ne gubite nepotrebno sate na vožnju umjesto da se dobro zabavljate. Ovo je naš izbor top 3 destinacije u kojima je zagarantiran ludi provod.

Verona

Grad romantike poznat po tragičnoj i zabranjenoj ljubavi Romea i Julije obiluje povijesnim znamenitostima i romantikom na svakom koraku. Zašto ovu 2016. godinu ne biste završili šetnjom sa svojom voljenom osobom po antičkom gradu koji će vas oduševiti svakim novim korakom? Prvi dan putovanja, nakon vožnje autobusom do Verone, rezerviran je upravo za razgledavanje i upijanje romantike grada. Grobnice Scaligherija, Julijina kuća i mnoštvo drugih atrakcija čekaju samo na vas. Piazza Bra i Arena posebno su ukrašene u ovo doba godine. Drugi dan putovanja, zadnji dan u godini, rezerviran je za nezaboravni provod u zabavnom parku Gardaland. 4 D avantura, Colorado, kraljevstvo fantazije i ostale atrakcije omogućit će vam adrenalinski završetak stare godine. Istog dana vraćate se u Veronu gdje ćete dočekati novu 2017. godinu na trgu. Treći dan rezerviran je za vožnju prema jezeru Garda i poluotoku Sirmione. Nakon jezera slijedi vožnja prema Zagrebu, a usput ćete stati i razgledati Trst.



Sarajevo


Živopisni noćni život i opuštajuća atmosfera karakteristike su koje točno opisuju ono što vas čeka u Sarajevu. Spoj istoka i zapada, neizostavni bureci, pite i ćevapi, samo su maleni dio iz bogate ponude glavnog grada BiH. Priuštite si trodnevno putovanje kojim ćete završiti 2016. i započeti 2017. godinu. Prvi dan iskoristite kako biste u miru uživali u slavnim sarajevskim ćevapima, a tijekom večeri posjetite Kuću Sevdaha i uživajte u njenoj neponovljivoj atmosferi. Drugi dan rezerviran je za obilazak vrela rijeke Bosne, parku prirode koji se nalazi u neposrednoj blizini Sarajeva. Iako je njegova ljepota najviše dolazi do izražaja tijekom proljeća i ljeta, zimi se isto tako može uživati u prizorima ledom zarobljenog drveća. Nakon vrela Bosne slijedi povratak u grad i šetnja uz poznatu Miljacku te naposljetku doček 2017. godine na trgovima ili u nekom od mnogobrojnih klubova u gradu. Treći dan rezerviran je za povratak kući, ali prije toga imat ćete vremena za isprobavanje rahat lokuma, turske kave, baklave i mnogobrojnih drugih sarajevskih delicija.



Budva

Crnogorska prijestolnica zabave i ludih provoda poznata je po svojem novogodišnjem dočeku. Ovu će godinu završiti nezaboravnim koncertom popularnog Željka Joksimovića, Sergeja Ćetkovića i Parnog Valjka. No prije novogodišnje fešte imat ćete priliku razgledati cijelu Budvu, ali i obližnji Sv. Stefan. Vožnjom do Budve stati ćete u Cetinju, koja se smatra kulturnom prijestolnicom Crne Gore, i u kojoj ćete dobiti priliku saznati sve o bliskim odnosima Crne Gore s Rusijom. Nakon Cetinja posjetit ćete nacionalni park Lovcen, planinski lanac neobične konfiguracije. Na vrhu Lovcena nalazi se Njegošev mauzolej s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijelu zemlju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju