Barem nekoliko faktora treba uzeti u obzir kada s obitelji idete na plažu. Pristup plaži, blizina parkinga (za sve one stvari koje teglite sa sobom), pijesak ili fini šljunak, ulaz u more, hlad, "dužina" plićaka, restoran, kafić, zabavni sadržaj...

Nije lako pronaći sve na jednom mjestu, ali srećom Hrvatska ima ogroman broj plaža, Gregor Balažić ih je obišao više od tisuću i sve popisao, a mi vam u dogovoru s njim i stranicom BeachRex donosimo vam 15 najljepših plaža za obitelji, na kojima će uživati sve generacije.

"BeachRex projekt nastajao je pune 4 godine. U međuvremenu osobno sam posjetio svaku plažu, fotografirao, snimao i zapisao više od 200 podataka o svakoj pojedinoj plaži. Nakon 30 tisuća kilometara istraživanja plaža diljem jadranske obale, beskrajnih sati stvaranja i sređivanja podataka, napokon je napravljena profesionalna prezentacija plaža Hrvatske. Baza hrvatskih plaža koju sam osnovao, vjerojatno je najveća baza plaža na svijetu sakupljenih na jednom mjestu" -priča Gregor, autor projekta, a plažu koja ogovara vašim željama potražite ovdje.



1. Plaža Vela Pržina, Lumbarda

Prekrasna pješčana plaža duga je 400 metara, a prilaz do nje je jednostavan. Ovdje je restoran brze prehrane i bar, a ima i sve potrebne sanitarije, poput wc-a i tuša. Tu su ležaljke i sportsko igralište, ima parking, a smještajni objekti udaljeni su svega pola kilometra.



2. Plaža Žal, Cavtat

Šljunčana plaža na kojoj vam neće biti dosadno i nećete ostati gladni. Prikladna je za razne vodene aktivnosti, a na njoj su restoran i restoran brze prehrane, pizzeria, kafić, bar i klub. Hotel je udaljen svega 60 metara. Tu je i igralište za djecu, parking, imate ležaljke, a zahvaljujući wi-fi hotspotu, odmah ćete se moći pohvaliti i prijateljima na društvenim mrežama gdje uživate.

3. Plaža Brničevica, Gajac, Otok Pag

Duga više od kilometra, Brničevica još je jedna idealna plaža za obitelj. Osim sanitarne infrastrukture i restorana, ovdje je i vodeni tobogan te sportsko i igralište za djecu.

4. Plaža Veprinova, Gdinj, Otok Hvar

Ova mala plaža idealna je ako se želite opustiti s obitelji i pobjeći malo od svega. Nema restorana i kafića, samo kristalno plavo more. Osim plivanja, ovdje se možete opustiti i ribolovom.

5. Plaža Bijeca, Medulin

Želite li se sakriti u hladu pod borovima ili se pržiti na suncu, ovdje možete oboje. Duga pješčana plaža u Medulinu nudi vam sve što vam može zatrebati na ljetnom odmoru, a dostupna je i invalidima. Ako vam kojim slučajem dosadi more, tu je i bazen.



6. Plaža Čista, Kolan, Otok Pag

Ovdje biste se mogli zabuniti da ste na Azurnoj obali. Zbog prirodne ljepote, ovdje vam neće trebati baš ništa drugo, ali ako ipak ogladnite za nečim drugim, tu je i restoran.

7. Plaža Crni Molo, Crikvenica

Pijesak, malo kamenja, mol i nebesko plavo more… Treba li vam još nešto? Ako ipak zatreba, tu su restoran, kafić, pekara i klub, za djecu postoji igralište i vodeni tobogan, a za vas wi-fi.

8. Plaža Duće, Duće

Mala, ali slatka. Nakon što se okupate i umorite vodenim sportovima, najest ćete se u fast foodu, pizzeriji ili bistrou, zasladiti sladoledom u slastičarni i razbuditi se kavom u kafiću. A na vas cijeli vrijeme pazi spasitelj.

9. Plaža Istruga, Brna, Otok Korčula

Uvala koja skriva prekrasnu malu plažu i vas će ostaviti bez daha. Odmor potražite u hladovini, u restoranu ili kafiću.



10. Plaža Izbitac, Dašnice

Iz apartmana spustite se ravno na predivnu plažu. Imate i tuš i restoran, pa nema potrebe da se uopće i mičete s ovih nekoliko kvadrata tijekom ljetovanja.

11. Plaža Kovačine, Cres, Otok Cres

Kristalno čisto more pozvat će vas odmah na kupanje. Ne morate se brinuti da će vašoj djeci biti dosadno jer tu je igralište. U blizini su marina i pristanište, dostupno je i za invalide, a smještaj je blizu. Na plaži je i kafić.

12. Plaža Livačina, Lopar, Otok Rab

Idilična pješčana plaža na kojoj ćete uživati hodajući bosi. Iza vas stijene i borovi. Imate igralište za djecu, parking, restoran i kafić.

13. Plaža Lovišća, Jezera, Otok Murter

Betonirana plaža pasat će onima koji ne vole da ih lagano bocka šljunak po stopalima dok hodaju od ručnika do mora. Hladovine napretek, a tu su i restoran, kafić, sportsko i dječje igralište.



14. Plaža Potočine, Bol, Otok Brač

Drveni mol, šljunčana plaža i kristalno plavo more. Savršenstvo za odmor! Ovdje možete plivati, roniti, skakati, čak i jedriti i kajtati.

15. Plaža Punta rata, Brela

Nije velika, ali je prekrasna, a ima sve što vam treba, uključujući i spasitelja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju